Prominente Franse vrouwen verzetten zich tegen mannenhaat van radicale feministen: '#MeToo slaat door'

Geen categoriejan 10 2018, 12:00
De Franse actrice Catherine Deneuve en 99 andere vrouwen hebben het helemaal gehad met de #MeToo-gekte die steeds ergere vormen aan begint te nemen. Wat begon als een mooie actie om seksuele intimidatie en misbruik aan de kaak te stellen is verworden tot één grote slachtoffershow, waarbij mannen continu in het verdomhoekje worden gedrukt als ze zelfs maar in de richting van een vrouw durven te kijken.
In de krant Le Monde hebben de 100 prominente Franse vrouwen hun afkeer geuit tegen wat zij de "golf van puritanisme" noemen. Ja, zeggen de vrouwen, verkrachting is een buitengewoon ernstige misdaad, maar we moeten ophouden om flirten, hoffelijkheid en verleiding "macho agressie"te noemen. Verkrachters en échte misbruikers moeten worden aangepakt, maar de #MeToo campagne zou helemaal zijn doorgeslagen en nu een heksenjacht geworden zijn.
De open brief van de honderd vrouwen werd ondertekend door journalistes, wetenschapsters en kunstenaressen. Enkele andere bekende namen, naast die van Deneuve, zijn Brigitte Lahaie (presentatrice), Catherine Millet en Catherine Robbe-Grillet (schrijsters), en Ingrid Caven (een Duitse actrice).
De vrouwen verdedigen in hun brief onder meer "een vrijheid om iemand (amoureus) te benaderen, wat onontbeerlijk is voor de seksuele vrijheid." Die vrijheid staat nu onder druk door de #MeToo-heksenjacht, aldus de vrouwen, en dat is buitengewoon kwalijk, niet in de laatste plaats omdat het er uiteindelijk voor zorgt dat de seksuele vrijheid onder druk komt te staan.
Zoals de dames schrijven:

"Dat koortsachtig zoeken om de 'zwijnen' naar de slachtbank te leiden dient in de praktijk enkel de belangen van de vijanden van de seksuele vrijheid, de religieuze extremisten, de ergste reactionairen en degenen die vinden dat vrouwen bijzondere wezens zijn, kinderen met het gezicht van volwassenen die bescherming zoeken."

De enige vraag is nu natuurlijk: hoe lang duurt het voordat déze vrouwen het slachtoffer worden van de heksenjacht en publiekelijk aan de schandpaal genageld worden?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten