Wilders organiseert demonstratie tegen Rutte III: Buitenlandse beleggers betalen 0% dividendbelasting, maar wij betalen +50% BTW voor boodschappen

Geen categoriejan 14 2018, 15:00
Voor wie zet de politiek zich eigenlijk in?
Zoals bekend organiseert Geert Wilders op 20 januari (aankomende zaterdag dus) een demonstratie tegen het kabinet-Rutte III. Hij heeft, vindt hijzelf, bijzonder veel redenen om de straat op te gaan. Eén zo'n reden?
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/952184447784423424
Het jammere is dat Wilders voor de zoveelste keer tegelijkertijd een links én een rechts gezicht laat zien. Om met het goede rechtse gezicht te beginnen: het is inderdaad schandalig dat de BTW op boodschappen steeds hoger wordt. Het is volstrekt onzinnig en onverdedigbaar. De gemiddelde Nederlander heeft het al moeilijk genoeg, nu moeten we ook nog eens krom gaan liggen om eten en drinken te kopen. Belachelijk.
Natuurlijk komt daar nog het economische argument bij dat een hogere BTW slecht is voor de vraag. Als je ineens meer betaalt voor een fles cola haal je er voortaan misschien maar één minder. Hetzelfde geldt voor die lekkere broodjes die je zo graag eet. Dat tast uiteindelijk de hele economie aan. De vraag wordt lager, daardoor hoeft er minder geproduceerd te worden, dat zorgt er op zijn beurt voor dat bedrijven behoefte hebben aan minder werknemers, etc. enzo.
Helaas verzet Wilders zich tegen die BTW-verhoging door vervolgens te roepen dat buitenlandse investeerders in Nederland dividendbelasting moeten gaan betalen. Let wel, die mensen beleggen in Nederland, waardoor ze de Nederlandse economie stimuleren. Wilders wil die buitenlanders bestraffen omdat de buurman en ik meer BTW moeten betalen.
Dat dit slechts een wraakactie is die uiteindelijk een negatief effect zal hebben op de economie begrijpt hij niet -- of hij vindt dat volstrekt irrelevant.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten