Wilders: 'Wij vegen salafistenlover Aboutaleb Rotterdam uit na 21 maart'

Geen categoriejan 02 2018, 13:00
Het is feitelijk een oorlogsverklaring.
Zo. Volgens mij heeft Geert Wilders het wel even gehad met Ahmed Aboutaleb:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/947791069684666368
#AbouExit, "salafistenlover," "veeg hem de stad uit," "anders doen wij dat na 21 maart wel." Dat zijn bepaald geen termen waarvan je denkt: goh, meneer probeert dit keer echt genuanceerd over te komen.
En eigenlijk is dat natuurlijk best logisch. Rotterdam heeft Leefbaar immers al. Als Wilders het spel net zo probeert te spelen als de lokale opvolgers van de Pim Fortuyn heeft hij niets te zoeken in de havenstad. Hij moet er dus een schepje bovenop doen -- en in dit specifieke geval vindt zijn eigen achterban dat ongetwijfeld nog prettig ook. Oh ja, en de achterban van Leefbaar Rotterdam óók.
Want ja, daar gaat het Wilders natuurlijk óók om. Hij wil Leefbaar leegeten bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Daar moet hij heel wat voor doen, maar het is best mogelijk dat hij daar in ieder geval deels in slaagt; Leefbaar is gematigder en vormt nu al jarenlang deel van de lokale politieke macht. Als het nog geen establishment-macht is dan is het hard op weg om de komende vier jaar alsnog een establishment-partij te wórden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten