Deze leuke dingen in Amsterdam moet iedereen gedaan hebben!

Geen categoriefeb 23 2018, 14:53
Als er een Nederlandse stad bestaat die je elke dag weer kan verrassen dan is het wel onze hoofdstad: Amsterdam. Of je nu een voorkeur hebt voor nieuwe culturele uitdagingen of juist liever gaat winkelen, Amsterdam blijft een belevenis op zich. Jaarlijks bezoeken vele toeristen Amsterdam. Het bezoeken van een coffeeshop, het lopen over de Bloemenmarkt of sfeer proeven op de Dam, zijn enkele populaire activiteiten in Amsterdam. Wat zijn de leukste dingen die je in Amsterdam kunt doen? Wij hebben ze op een rijtje gezet:
Het scheepvaartmuseum
Rotterdam mag dan wellicht de naam hebben een echte havenstad te zijn, maar ook Amsterdam heeft een indrukwekkend havengebied. Het scheepvaartmuseum in Amsterdam is een van de vele bezienswaardigheden die je als bezoeker gewoon gezien moet hebben. Het museum geeft je een volledig overzicht van de strijd tegen het water, de gebieden die op de zee zijn gewonnen en hoe we in staat zijn om het land te beschermen tegen het water. De thema’s in het museum zijn interessant en afwisselend.
Madam Tussauds
Een wereldstad als Amsterdam kan natuurlijk niet zonder museum als Madam Tussauds. Levensechte afbeeldingen van beroemdheden van nu en vroeger staren je aan en even denk je dat je favoriete beroemd er ook echt is. Het is niet zomaar een museum, het is een ervaring op zich, echt ‘one of the things to do in Amsterdam’. De wisselende collectie zorgt ervoor dat je steeds weer iets nieuws weet te ontdekken. Als enige Madam Tussauds Museum ter wereld bezit het museum een zelfportret van de oprichtster Madame Tussauds.
madametussaud-amsterdam
Arena Stadiontour
Amsterdam is AJAX en AJAX is Amsterdam. De voetclub die de stad zoveel successen heeft bezorgd is een onlosmakelijk onderdeel van de typische Amsterdamse cultuur. De Arena Stadiontour laat je deelgenoot maken van de geschiedenis van een van Nederlands meest tot de verbeelding sprekende voetbalploegen. Tijdens de Arena Stadiontour kan je jezelf even een voetballer wanen als je het gras onder je schoenen voelt. In ruim 75 minuten krijgen alle verhalen te horen over AJAX en de Arena en kan je de indrukwekkende fotowand bezichtigen met de afbeeldingen van alle spelers die ooit het beroemde rood-witte shirt mochten dragen.
Keukenhof
Keukenhof is een gigantische bloementuin met miljoenen tulpenbollen, bestaande uit honderden verschillende soorten tulpen. Dit prachtige lentepark ligt op steenworp afstand van zowel Amsterdam als Schiphol en is 32 hectare groot. Elk voorjaar kun je hier rondwandelen en genieten van de mooiste tulpen. Keukenhof 2018 is geopend van 22 maart t/m 13 mei.
Albert Cuyp
Je kan moeilijk ontkennen dat Amsterdam een echte winkelstad is. Uiteraard kan je met een goed gevulde portemonnee de PC Hoofdstraat gaan bezoeken en alle luxezaken zoals OGER bekijken. Een veel interessantere locatie is de bekende Albert Cuypmarkt. Deze markt die al ruim 100 jaar oud is, geeft een goed beeld van het leven in een echter Amsterdamse volkswijk. De Pijp is niet alleen beroemd vanwege de Albert Cuyp, het is ook de plek waar grootheden als Andre Hazes en Johan Cruyff een groot deel van hun leven doorbrachten.
Amsterdam verbonden als de tulpen met de Keukenhof 2018.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten