Doorgeslagen RTL bestuur roept Voetbal Inside heren op het matje: "Je moet niet van alles een grap maken"

Geen categoriefeb 04 2018, 17:00
RTL is onderhand echt niet meer te onderscheiden van de NPO.
Het wordt steeds zieliger bij RTL. Je zou denken dat een commerciële zender wat minder politiekcorrect is dan het linkse gajes van de NPO, maar niets is minder waar. Bij RTL worden ze met de dag erger en halen ze de NPO onderhand links in.

RTL gaat de drie presentatoren van het programma Voetbal Inside aanspreken op de ’grap’ over VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck die de drie mannen vrijdag maakten. „De mannen krijgen van RTL alle ruimte om hun kijk op voetbal en de samenleving te geven”, stelt een woordvoerder. „Dat betekent echter niet dat je van alles een grap moet maken. We zullen de uitzending van afgelopen vrijdag meenemen in de eerstvolgende bespreking.”

De grote zonde van Voetbal Inside, aldus doorgeslagen politiekcorrect Nederland? René van der Gijp had een pruik op tijdens de uitzending van afgelopen vrijdag... en zei dat hij voortaan door het leven ging als Renate. Het was een grap -- en nog een behoorlijk goed geslaagde grap ook, niet in de laatste plaats omdat ze daarmee inspeelden op het nieuws uit België dat een mannelijke journalist daar voortaan als vrouw door het leven gaat, en dus ook opeens als 'vrouw' voor de camera's staat.
Die journalist heet Boudewijn (Van Spilbeeck) maar wenst vanaf nu "Bo" genoemd te worden.
Het is nogal logisch dat daar grappen over gemaakt worden. Ook als Boudewijn/Bo dat niet prettig vindt moet hij/zij/cis daar maar aan wennen. Datzelfde geldt voor al die mensen die hem steunen. Jammer jongens/meisjes/cissen, er wordt over van alles en nog wat grappen gemaakt, dus ook hierover. Ik zou bijna zeggen zéker hierover, maar dat zal wel weer transfobisch zijn, dus die opmerking laten we maar achterwege.
Terug naar RTL. Eerder liet de zender weten geen reden te zien om in te grijpen toen Van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee grappen maakten over homo's. Blijkbaar zijn transgenders echter de nieuwe homo's/joden/mensenmetdonkerehuidskleur en zijn grappen over hén niet acceptabel. Nooit. In welke setting dan ook.
Nou ja, wat RTL betreft dan he. Want de gewone, normale Nederlander vindt het heerlijk om te lachen, zeker over dit soort moderne gekkigheid die we gedwongen (of anders!) maar helemaal normaal moeten vinden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten