Extreem-rechts opent vuur op Afrikaanse migranten in Italië: deze grens moeten we niet overgaan in Europa

Geen categoriefeb 03 2018, 21:00
Je mag zorgen hebben over het immigratiebeleid en je mag er emotioneel over zijn. Je mag protesteren om wanbeleid en je mag de Staat aanklagen. Wat je niet mag doen is het heft in eigen handen nemen en mensen neerschieten, alleen maar omdat ze een specifieke afkomst hebben. Dat is wel gebeurd in Italië.

De man zou vanuit een zwarte Alfa Romeo in twee uur tijd op de mensen hebben geschoten op verschillende plekken in Macereta. Hij handelde alleen. De Italiaanse krant La Repubblica meldt dat de schutter een fascistische groet uitbracht. Ook had hij een Italiaanse vlag om zijn nek geknoopt. Bij zijn arrestatie zou hij zich niet hebben verzet.

Er is altijd een morele grens en die moeten we ten alle tijden in het vizier houden. We moeten ons afvragen of maatregelen ethisch zijn of niet. We zijn uiteindelijk de keuzes die we maken en het vermoorden van onschuldige mensen is in elk opzicht immoreel en verwerpelijk. Te vaak zie ik nog reacties op Facebook of sites die te maken hebben met 'opgeruimd staat netjes'. Neen, dat kan en mag je niet zeggen. Het is onze plicht als mens om in het morele kader te blijven.
Misschien dat er nu mensen zijn die negatief reageren op mijn mening en mij politiek-correct vinden of een moralist. Dan ben ik maar een moralist of politiek-correct, ik vind dat niets een excuus kan zijn voor geweld of extreem-rechtse uitlatingen en fascistische acties. Of het nu van rechts of links vandaan komt, interesseert mij geen ene zak.
Waarom maak ik er zo een punt van? Omdat dit soort acties als in Italië misschien wel het toonbeeld gaat worden als we op deze manier doorgaan. Het kan het nieuwe 'normaal' worden als we niet uitkijken. Met elke vezel in mijn lichaam vind ik dat mogelijke wereldbeeld verwerpelijk en onwenselijk. Rechtse denkbeelden? Prima. Linkse denkbeelden? Prima. Extreem-linkse of extreem-rechtse denkbeelden? Inhoudelijk en vormelijk verwerpelijk, a priori. Denk aan het Verenigd Koninkrijk waar een man met zijn busje moslims overreed. Walgelijk.
Laat dit niet het nieuwe normaal zijn in Europa. Zo komen we nergens.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten