Geert Wilders na eurokritische (schokkend!) reportage Telegraaf: Nexit!

Geen categoriefeb 21 2018, 13:00
De PVV is helemaal klaar met de Europese Unie.
De Telegraaf heeft vandaag een artikel gepubliceerd dat -- en dit is ronduit schokkend -- zowaar kritisch is over het functioneren van de EU. Aangezien het huisblad van de VVD dat niet zo vaak doet is dit feit alleen al nieuwswaardig.
Maar eindigt het verhaal niet. In het artikel worden namelijk een paar belangrijke feiten vermeld over het wangedrag van de Brusselse bureaucraten, die geld uitgeven als dronken zeemannen mét een gat in de hand. Ja, dat is dubbelop, maar zo erg is het nou eenmaal.
Eén voorbeeld is "het op- en neerreiscircus tussen Brussel en Straatsburg door het Europees Parlement." Deze waanzin kost de Europese belastingbetaler elk jaar opnieuw 114 miljoen euro. Ja, dat lees je goed. We zijn meer dan 100 miljoen euro per jaar kwijt aan verhuis-gekkigheid.
Mark Rutte kon daar vorig jaar iets aan doen, maar weigerde dat. Om dit te veranderen moest het Verdrag van Lissabon namelijk open worden gebroken, en volgens hem zou dat de deur openzetten voor wensenlijstjes van andere lidstaten. Onzin, Nederland kan dat gewoon blokkeren en heeft daar als nettobetaler ook alle recht toe, maar helaas, Rutte wilde de andere Europese leiders niet tegen zich in het harnas jagen -- want daar ging het hem natuurlijk écht om.
En zo zijn er veel meer manieren waarop ons geld over de balk gesmeten wordt:

Is de betekenis van het gereis naar Straatsburg vooral symbolisch, de echte bulk van het geld wordt uitgegeven aan twee dingen: landbouw en de zogeheten cohesiefondsen. Die laatste pot geld is bedoeld voor regionale ontwikkeling en daar zijn vooral de armere lidstaten mee geholpen. Zo’n 35 procent van het meerjarenbudget, 370 miljard euro, zal aan ’cohesie’ worden uitgegeven in een volgende periode van zeven jaar als er niks verandert. Landbouw hapt 400 miljard euro uit het EU-budget, goed voor 37 procent.

De vraag is hoe nuttig de besteding van die berg geld is. Voorbeelden van misbruik zijn er te over.

Met name Oost-Europese landen staan erom bekend dat ze hier flink misbruik van maken. Dat zijn dezelfde landen die erop staan dat ze hun nationale soevereiniteit behouden en dat de EU zich nergens mee bemoeit. Dat laatste is hun goed recht, maar dan West-Europa daar wel voorwaarden aan verbinden: minder geld. Als neveneffect daarvan zal de EU minder machtig worden, wat natuurlijk bijzonder goed nieuws.
Want, zoals Geert Wilders laat weten op Twitter, het enige echt antwoord voor deze problematiek is een Nexit. Dus.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/966206163044962304
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten