Het vrijwapendebat wordt emotioneel gekaapt door de Amerikaanse en Nederlandse media: een ander perspectief

Geen categoriefeb 24 2018, 20:00
Alle vuurwapenmoorden in de Verenigde Staten zijn een tragedie. Verschrikkelijke gebeurtenissen die niet goed te praten zijn. Het feit dat ik dit als disclaimer moet gebruiken voordat ik aan deze discussie begin, zegt al veel over de smet op de discussie zelf. Nederland lacht om de wapenwetgeving van de Verenigde Staten en praat de Democraten na. Een oprecht inhoudelijke discussie wordt niet gevoerd. Ook niet in de VS. Het is een en al emotie en dat is ook tragisch.
Voor mij is het een publieke 'coming out', want ik ben al langer voor een lossere wapenwetgeving. Het probleem is alleen dat er niet oprecht over wordt gesproken en gediscussieerd. Elke keer word ik in het hoekje geduwd van 'inhumaan mens', of 'een 'wapengek'. Dat zou niet de bedoeling moeten zijn als het gaat om fundamentele mensenrechten en feiten. In Nederland kijken we significant bevooroordeeld naar de vuurwapendiscussie.
Enfin, ik heb voor u twee video's geselecteerd die u kunt kijken. Zo heeft u een betere en duidelijkere visie op vrijwapenbezit.
https://www.youtube.com/watch?v=wAXxQBIfH7I
https://www.youtube.com/watch?v=rEqGBOt32NM
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten