Net goed: malloot die moskee Londen aanviel mag levenslang brommen

Geen categoriefeb 02 2018, 16:00
Aanslagen vanuit geen enkele hoek mogen getolereerd worden... al is dat meestal niet de praktijk.
Londen werd vorig jaar uitzonderlijk vaak getroffen door terreur. In maart reed Khalid Masood met een auto in op voetgangers op de Westminster Bridge bij het Britse parlement, met zes doden en tientallen gewonden als gevolg. Begin juli vond een soortgelijke aanslag plaats toen Khuram Butt met een busje op de mensenmassa inreed. Deze keer vonden vijf mensen de dood. En dan hebben we nog de - relatief - mislukte aanslag op de metro van Londen in september, waarbij Ahmed Hassan een bom wilde laten ontploffen, en dertig mensen het ziekenhuis instuurde.
Toch kwam de terreur niet enkel uit islamistische hoek. Sterker nog, het waren eind juni moslims die het slachtoffer werden van Darren Osborne die uit moslimhaat, overduidelijk geïnspireerd door eerdere aanslagen, met een busje inreed op moskeegangers. Eén van hen verloor daarbij totaal onnodig het leven. Een gruweldaad die op een zo hard mogelijke manier bestraft moet worden, uiteraard.
En dat lijkt nu ook het geval te zijn: Osborne heeft te horen gekregen dat hij de rest van zijn leven uit mag zitten in een cel:

Darren O. heeft een levenslange celstraf gekregen. Hij mag van de rechter pas na 43 jaar cel een verzoek indienen tot voorwaardelijke vrijlating.

O. werd veroordeeld voor moord en poging tot moord. Hij reed afgelopen juni met een gehuurde bestelbus in op gelovigen die de moskee verlieten na het avondgebed van de ramadan. De 51-jarige Makram Ali werd gedood, twaalf anderen raakten gewond.

Zelfs wanneer hij na die 43 jaar zou vrijkomen - laten we hopen van niet - zou de nu 48-jarige al 91 zijn, waarmee 'levenslang' zeer waarschijnlijk ook levenslang zal zijn. Het is de enige passende straf voor een barbaarse, haatvolle daad die niet onderdoet voor die van sommige geloofsgenoten van zijn slachtoffers. Nu maar hopen dat die lui net zo hard aangepakt zullen worden als Osborne.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten