Túúrlijk: The Voice-kandidate die islamistische aanslag Nice nep vond heeft opeens 'spijt'

Geen categoriefeb 07 2018, 20:00
Het klinkt allemaal weer lekker geloofwaardig, zullen we maar zeggen.
Ze is dé sensatie van het zoveelste seizoen van The Voice of France: Mennel Ibtissem. De dame van Syrische afkomst lijkt haar dankbaarheid voor de Franse gastvrijheid te willen tonen door hen te verwennen met haar stemgeluid, wat ze alleraardigst lijkt te doen: ze maakte afgelopen zaterdag diepe indruk op de jury, en mocht van hen zonder enige twijfel door naar de volgende ronde. Inmiddels lijkt ze één van de favorieten voor de uiteindelijke winst te zijn.
Dat klinkt allemaal hartstikke leuk voor haar en het Franse Voice-publiek, maar helaas zijn er deze week ook wat minder florisante details over haar bekend geworden. Mevrouw zou na de gruwelijk bloedige aanslag op feestvierende voetgangers op de boulevard van Nice - gepleegd door een islamist met een vrachtwagen, met 80 doden tot gevolg - namelijk wat niet zo frisse tweets de wereld in hebben gestuurd:

"Les vrais terroristes c'est notre gouvernement"

Oftewel: de echte terroristen zijn die lui in de Franse regering - en dus niet de moslimextremist die de vrachtwagen bestuurde, kennelijk. Want dat gebeurde onder zulke vage omstandigheden dat ze er wel erg aan lijkt te twijfelen of de hele boel niet nep is:

“C’est devenu une routine, un attentat par semaine. Et toujours pour rester fidèle, le ‘terroriste’ prend avec lui ses papiers d’identité. C’est vrai que quand on prépare un sale coup, on oublie surtout pas de prendre ses papiers”

Het komt neer op een sarcastische opmerking dat terroristen nooit lijken te vergeten om hun identiteitsbewijs mee te nemen, aangezien dat zo belangrijk is ofzo. Het is toch bijna... alsof iemand mensen met namen uit bepaalde regionen in een kwaad daglicht zou willen stellen. Heel verdacht allemaal natuurlijk.
Hoe dan ook: die ronduit smerige opmerkingen die niets anders doen dan verantwoordelijkheid bij de verantwoordelijken weg te nemen en de slachtoffers en nabestaanden te kleineren, worden nu opeens teruggenomen. Of nou ja: mevrouw probeert ervoor te compeseren. In nieuwe tweets - de oude zijn gek genoeg niet meer te vinden - verklaart ze de liefde aan Frankrijk:
En daarnaast was ze de bewuste avond overstuur en meende ze het allemaal niet zo joh:
Oh, en eigenlijk is de enige boodschap die ze voor de wereld heeft er een van 'liefde, vrede en tolerantie'. Nou dan weten we dat ook weer, hè.
Hoe dan ook: dit kun je weinig anders noemen dan een ordinaire terugkrabbelactie nu haar succes opeens zou kunnen worden verpest door haar wegkijkuitspraken van destijds. Niet dat dat echt nodig was: mensen lijken dit soort dingen om één of andere reden snel te vergeven en te vergeten. Een reden die ik nooit zal begrijpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten