Vive La France: al twee terroristische aanslagen verijdeld DIT JAAR

Geen categoriefeb 25 2018, 21:00
De wannabe terroristen wilden een "sportaccommodatie" aanvallen en legerpersoneel.
De Franse minister van Buitenlandse Zaken Gérard Collomb zegt dat Frankrijk sinds 1 januari dit jaar al twee terroristische aanslagen verijdeld heeft. De verantwoordelijke terroristen wilden een sportaccommodatie en legerpersoneel aanvallen.
De doelwitten lagen in het westen en zuiden van het land, maar concreter dan dat werd Collomb niet. Wel wilde hij nog kwijt dat er werd ingegrepen voordat de terroristen daadwerkelijk in actie waren gekomen.
In juni 2017 werd de noodtoestand opgeheven in Frankrijk. Toch bleef de terreurdreiging daarna bestaan. Al met al werden er vorig jaar maar liefst twintig (20!) aanslagen voorkomen. Het was dan ook volkomen terecht dat president Emmanuel Macron na het opheffen van de noodtoestand duidelijk maakte dat de strijd tegen het terrorisme doorging.
Dat was niets te veel gezegd. Het is triest genoeg nog steeds niet veilig in Frankrijk. Er zijn nu eenmaal te veel islamistische extremisten in dat land -- en als ze niet in Frankrijk wonen dan in een land in de omgeving. Denk België.
Natuurlijk is dit ook bijzonder slecht nieuws voor Nederland. Dankzij (...) de EU zijn de grenzen in Europa wagenwijd open gezet. Als deze types naar ons landje willen verkassen kunnen ze dat zonder al te veel problemen doen.
Laten we dus hopen dat de Nederlandse inlichtingendiensten minstens zo scherp zijn als hun Franse evenknieën.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten