Chaos verheerlijkende Lilian Marijnissen moedigt leraren aan om leerlingen in de kou te laten staan en lekker te staken

Geen categoriemrt 14 2018, 10:00
Waarom zou je werken als je ook niets kunt doen?
Het is ongelooflijk, maar er zijn politici in Nederland die docenten aanmoedigen om te staken in plaats van kinderen te onderwijzen. De belangrijkste van die politici (haar partij is tegenwoordig immers de tweede of derde partij in de peilingen) is Lilian Marijnissen. Van de SP.
Vanmorgen vroeg twitterde zij dit:
https://twitter.com/MarijnissenL/status/973776919832551424
"Heel veel succes vandaag aan alle leraren die in actie zijn voor hun vak," aldus Marijnissen. Voor hun vak? Ze zijn helemaal niet aan het staken "voor hun vak." Ze zijn aan het staken voor hun portemonnee. Dat is iets heel anders.
Dat is al erg genoeg, maar Marijnissen maakte het nog erger door verder te gaan:
"... en daarmee voor goed onderwijs voor onze kinderen."
Door kinderen geen les te geven zorgen ze voor "goed onderwijs" voor kinderen? Dat is echt 1984-achtige Newspeak. Het is een beetje als George W. Bush die tijdens zijn presidentschap verklaarde dat hij "de principes van de vrije markt weggooide om de vrije markt te redden" toen hij grote bedrijven overeind hield met belastinggeld.
Gelukkig zijn er mensen die heel goed door hebben dat Marijnissen holle retoriek uitslaat. "Lilian, probleem zit niet in het geld!" twitttert ene @HurkHans bijvoorbeeld. "Schoolbesturen hebben geld zat alleen potten ze het op! Er wordt gestaakt terwijl problemen anders liggen omdat Sander Dekker totaal de controle kwijt was. Dwing alle besturen om het geld te investeren in nieuwe krachten," suggereert Hans, en een groot deel van de problemen worden automatisch opgelost.
Lilians reactie? Die is er natuurlijk niet. Het gaat haar helemaal niet om het verbeteren van het onderwijs. Ze is slechts uit op chaos. Zo rollen marxisten nou eenmaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten