De gemeentelijke Kieswijzer staat online! Op welke partij moet jij stemmen?

Geen categoriemrt 01 2018, 11:00
Feest! De AD Kieswijzer staat online. Doe 'm nu en laat ons weten op welke partij jij zou moeten stemmen volgens de Kieswijzer.
Verkiezingen zijn altijd behoorlijk interessant, maar ze worden nog leuker (en spannender) gemaakt door allerlei stemwijzers die je 'helpen' om een beslissing te maken. Twintig jaar geleden was zo'n tool absoluut niet nodig, maar tegenwoordig natuurlijk wel; er doen zoveel partijen mee dat het werkelijk onmogelijk is om het overzicht te behouden.
Daarom is het dus geweldig nieuws dat de Kieswijzer voor de Gemeenteraadsverkiezingen online staat. Of, zoals 'ie eigenlijk heet: de Gemeentekieswijzer. Je selecteert je gemeente, geeft antwoord op de vragen, selecteert vervolgens de vragen die jij extra belangrijk vindt, en voila: er rolt een antwoord uit.
Zelf heb ik de Kieswijzer gedaan voor Amsterdam. Het resultaat: op plek 1 Forum voor Democratie (67 procent), op plek 2 de VVD (64 procent), en op de derde plaats het CDA (52 procent). Deze resultaten zijn natuurlijk niet schokkend, maar er moet wel iets bij vermeld worden: aangezien je verkiezingsbeloftes van de VVD niet eens bijna serieus kunt nemen kun je de tweede plek van die partij het beste maar negeren.
kieswijzer resultaten
Doe 'm ook en laat ons weten welke partij er bij jou uitkomt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten