Geert Wilders dolblij met goede resultaat Lega Nord in Italië

Geen categoriemrt 05 2018, 14:00
Hij ziet zijn kans schoon om de EU even flink het vuur aan de schenen te leggen... en om het immigratiebeleid van de Unie onder handen te nemen.
Zoals wij eerder vandaag berichtten heeft er een politieke aardbeving plaatsgevonden in Italië. De Vijfsterrenbeweging van Luigi Di Maio is er namelijk in geslaagd om de verkiezingen aldaar op grootse wijze te winnen. Die jonge partij kreeg maar liefst 32,5% van de stemmen terwijl de tweede partij van het land, de linkse PD, genoegen moest nemen met minder dan 20%.
Dat was deel één van de aardbeving, want er kwam ook nog een naschok. De eurosceptische en anti-immigratie partij Lega Nord zette namelijk ook een historisch resultaat neer. Deze partij haalde flink uit en werd de derde partij van het land. Wat de Senaat betreft kreeg de partij 16,2%, in de Kamer 17,7% aldus RaiNews. De PD (de linkse Democraten) deden het met 19,2% en 19,0% maar een héél klein beetje beter.
Het is daarom bepaald niet verwonderlijk dat de leider van Lega Nord, Matteo Salvini, bijzonder in zijn nopjes is met de uitslag:
https://twitter.com/matteosalvinimi/status/970433034448187392
En raad eens voor wie dat ook geldt? Jawel, ook Geert Wilders is bijzonder tevreden met het resultaat:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/970527809184641024
Natuurlijk is dat weinig verrassend. De Lega Nord en de PVV hebben veel met elkaar gemeen. Beide partijen hebben weinig fiducie in de Europese Unie, zijn tegen het multiculturalisme, hebben lak aan de politieke correctheid, en zijn ook nog eens anti-immigratie. Voor Wilders is Lega Nord dus gewoon een bondgenoot -- en misschien zelfs een ideologie-genoot.
Ook de Amerikaanse president Donald Trump zal tevreden zijn. Die liet in 2016 tijdens een ontmoeting met Salvini al weten dat hij hoopte dat de man "ooit premier zou worden." Vervolgens poseerden de twee trots voor de camera's. Hoewel Salvini daar dus niet in is geslaagd is het resultaat van gisteren wel degelijk een grote doorbraak voor zijn partij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten