Leefbaar Rotterdam en DENK splijten in Rotterdam de samenleving: tweestrijd onvermijdelijk

Geen categoriemrt 08 2018, 16:00
Net als bij de landelijke verkiezingen lijkt het in de grote steden vooral te gaan om het onderwerp 'identiteit'. Zeker in Amsterdam en Rotterdam wordt het debat scherp gevoerd, omdat Forum voor Democratie en Leefbaar Rotterdam de boel op stelten zetten. Samen met DENK gooit Leefbaar Rotterdam olie op het vuur in het debat over identiteit.

De andere partijen zien de tweestrijd tussen Leefbaar en Denk met lede ogen aan. "Ze spelen allebei volledig in op onderbuikgevoelens. Dat is waar zij goed in zijn", zegt VVD-lijsttrekker Vincent Karremans.

Ook Barbara Kathmann van de PvdA ziet dat Denk en Leefbaar proberen integratie en identiteit de inzet van de verkiezingen te maken. "Als het aan de schreeuwers op de flanken ligt, gaat het alleen daar over. Verder hebben ze weinig te melden. Maar dan wordt het wel een campagne over de rug van Rotterdam en de Rotterdammers en dat is ontzettend kwalijk."

Je kon het al zien in het debat over identiteit dat Leefbaar Rotterdam had georganiseerd. Het was kommer en kwel, het was niet om aan te zien. Polariseren om het polariseren, scherp stellen om zo mensen met je mee te krijgen. Het gaat niet alleen om Leefbaar, maar ook om DENK. Zij hebben de afgelopen jaren het spelletje goed onder de knie gekregen en weten hoe ze hun allochtone achterban kunnen meekrijgen.
Na de verkiezingen moeten we maar eens zien hoe het in Rotterdam er aan toe zal gaan. NIDA, DENK en Leefbaar Rotterdam hebben hun stijging in de peilingen te danken aan het aanspreken van de onderbuikgevoel. Van links tot rechts. Het resultaat zou kunnen zijn dat de sociale fricties in de havenstad nog sterker zullen worden. Laten we hopen van niet.
https://www.youtube.com/watch?v=zW066K8UyMk
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten