Macro-econoom Frits Bosch over de toestand van onze wereld: ''Waar gaat dit toch heen?''

Geen categoriemrt 17 2018, 20:00
In een nieuwe podcast, in het kader van verdieping en kennisoverdracht van de Dagelijkse Standaard richting haar lezers, wordt er gesproken over een heel interessant boek: Wereld Op Een Keerpunt. Macro-econoom Frits Bosch heeft dit geschreven samen met een groep andere schrijvers en denkers zoals Paul Cliteur onder andere en Sid Lukkassen.


Al sinds de mensheid bestaat is de vraag waarheen het gaat met 'deze wereld'. In een actuele analyse gaat Frits Bosch op zoek naar de diepere oorzaken van de problemen. Hij doet dat aan de hand van actuele thema's, zoals Globalisering, Informatie Technologie, Innovatie, Europese integratie, opkomst Azië, Samenleving, Populisme, Elite, Jeugd, Cultuur, Immigratie, Aanslagen, Rechtsstaat, Kernwaarden, Educatie, Milieuvervuiling, Opwarming van de aarde. Hij komt met klare standpunten en beleidssuggesties die uitnodigen tot discussie. Opvattingen over ethiek, beleid en ideologie worden niet geschuwd. Het gaat om verdieping en duiding.

Het is de moeite waard voor een zaterdagavond of voor morgen, een zondagochtend. Lekker theetje of koffietje erbij en relaxed dit beluisteren!
https://www.youtube.com/watch?v=y714B3RFJBk
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten