Megalomaan Europees Parlement wil een speciale trein. Want 'de metro is te ingewikkeld'

Geen categoriemrt 28 2018, 15:00
Waar halen ze het lef vandaan?
Dat Europarlementariërs knetter-arrogant waren wisten we al, maar ze maken het nu wel héél bont. De dames en heren Eurofielen willen namelijk dat de Belgische spoorwegen speciaal voor hen extra treinen inzetten zodat ze "op tijd op luchthaven Zaventem arriveren voor hun vlucht naar huis." Oh ja, en eisen ook extra treinen voor hun aankomst in Brussel.
Je denkt dan natuurlijk: die mensen zijn niet goed snik. Ze zijn helemaal van het padje. Zo arrogant, zo megalomaan, daar doen we niet aan mee.
Nou, helaas, dat doen we wel. Het rapport is deze week namelijk goedgekeurd door de begrotingscontrolecommissie van het Europees Parlement. We gaan het dus wél doen.
Hilarisch genoeg eisen ze de treinen ook omdat hun reistijd dan korter wordt én omdat meer treinen zogenaamd voor een lagere CO2-uitstoot zorgen. Ha. Leuk. Nu is het niet zo dat Zaventem moeilijk bereikbaar is ofzo; ze kunnen gewoon de metro naar het Centraal Station nemen. Dat is welgeteld een paar minuten lopen. Vanaf dat station gaan er weet-ik-hoeveel treinen per uur naar Zaventem. De parlementariërs moeten maximaal tien minuten tot een kwartier wachten tot een nieuwe trein vertrekt.
Knettergek, natuurlijk, maar het ergste komt nog. Volgens SP-Europarlementariër Dennis de Jong is dit namelijk de reden dat zijn collega's de metro niet nemen:

"Sommige collega’s vinden het gewoon te ingewikkeld om eerst de metro te pakken."

Deze mensen zijn dus écht niet lekker. En zich ondertussen maar verbaasd afvragen hoe het toch komt dat 'Europa' steeds impopulairder wordt. Tja.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten