New York populairste reisbestemming volgens social media

Geen categoriemrt 01 2018, 10:28
New York, the Big Apple. De stad met grenzeloze mogelijkheden. De stad waar iedereen met de ‘American Dream’ zijn dromen na kan streven. Nu ook de meest populaire reisbestemming volgens social media.
Eind 2017 heeft Instagram bekend gemaakt welke reisbestemmingen binnen de app het meest geliefd zijn. Onder andere Disney Parken scoren opvallend goed, maar het bekende New York City staat op een duidelijke eerste plaats. Locaties als Times Square, Central Park en de Brooklyn Bridge zijn intensief gedeelde en enthousiast gewaardeerde foto’s op Instagram. De citytrip New York blijft in populariteit stijgen.
Waarom New York?
De grootste stad van de Verenigde Staten van Amerika. Een leidinggevende en invloedrijke rol in financiën, public relations, mode, kunst, handel en media maakt New York een van de wereldsteden. Tal aan torenhoge wolkenkrabbers, massa’s mensen en knalgele taxi’s maken New York een decor voor vele films en series. Bijna iedereen heeft wel een bepaald beeld bij de stad, en zou er om die reden minimaal een keer in zijn leven geweest moeten zijn. Je zal je er ook niet snel vervelen. Deze immens grote stad biedt vertier voor jong en oud. Winkelen, dineren, wandelen en ontdekken; in New York City kan het allemaal.
Screen Shot 2018-03-01 at 12.27.38
Contrasten
New York is dan ook een stad van contrasten. Van het grauwig grijs van de wolkenkrabbers naar het levendig groen van Central Park. In Nederland worden zaken als racisme en ongelijkheid steeds minder duidelijk onderdeel van het straatbeeld. In New York is dat een ander verhaal. De stad waar nog altijd onderscheid wordt gemaakt in huidskleur. Waar contrast tussen arm en rijk ongelooflijk groot kan zijn. Dit maakt deze grootste stad een indrukwekkende reisbestemming.

De invloed van social media

Waarom er dan nu opeens zoveel vluchten naar New York geboekt worden is onder invloed van de hedendaagse social media. Mensen brengen steeds meer tijd door op mobiele apparaten en sociale pagina’s zoals Facebook en Instagram. Iedere dag worden ze weer geconfronteerd met prachtige, avontuurlijke of indrukwekkende foto’s. De meeste foto’s; van New York City. De beleving van de stad wordt vastgelegd vanuit een persoonlijk perspectief. Dit perspectief speelt indirect in op het perspectief van de ontvanger. Waar een ontvanger in principe wellicht nooit naar New York had willen gaan, wordt er in deze sociale constructie een nieuw beeld gevormd. Het mooie park, de moderne architectuur of de geweldige mode vormen een nieuw beeld van deze wereldse stad. Een stad die nu opeens toch de drang tot een bezoek opwekt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten