PVV populair onder Syrische-Orthodoxen in een van de grootste gemeenschappen van de wereld: Enschede

Geen categoriemrt 17 2018, 21:00
Nou zeg, wat een verrassing! De PVV is populair bij Syrische-Orthodoxen in Enschede! Alle gekheid op een stokje, de gebeurtenissen van de afgelopen jaren hebben natuurlijk een grote invloed gehad op de Syrische bevolking en de Christenen in het Syrië. Geert Wilders is het felst geweest als het gaat om het beschermen van de Syrische-Orthodoxen en de bescherming van Christenen in het Midden-Oosten in het algemeen.
"Onze gemeenschap bestaat uit allerlei lagen van de bevolking, maar binnen de gemeenschap lijkt de laatste jaren de PVV aan populariteit te winnen", signaleert de in Enschede geboren Erwin Ilgun, vicevoorzitter van de Suryoye Aramese Federatie Nederland en oud-CDA raadslid in Enschede. "Veelal wordt er gestemd op iemand uit de gemeenschap. Maar de discussie over de moskee in Enschede speelt deze verkiezingen zeker mee. De PVV is een serieuze kandidaat in Enschede om rekening mee te houden."
De populariteit van de PVV onder de Syrisch orthodoxen verbaast schrijver Abraham beth Arsan niet, die zelf een uit Turkije afkomstige christen is. "De Syrisch-orthodoxe christenen zijn gevlucht uit de islamitische wereld'', verklaart Arsan. "We zijn gevlucht omdat ons geloof daar ongewenst was. We zijn altijd onderdrukt."
Nog een duidelijk teken dat door een multiculturele samenleving je de spanningen en problemen in de wereld internaliseert in je eigen gemeenschap. Het is een serieus fenomeen waar we op moeten letten. Kijk maar naar het Israël-Palestina conflict of de ontwikkelingen in Turkije. Het zorgt voor spanningen in onze eigen gemeenschap. Ik kan mij goed voorstellen dat de gemiddelde DDS-lezer het niet erg vindt dat dit nu gebeurt, omdat het in dit geval de PVV aangaat. Maar we moeten objectief kijken naar deze ontwikkeling. Het is geen goede trend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten