Wilders op Urk: "De PVV wil het opnemen voor vissers, lokale lijsttrekker heeft lef!"

Geen categoriemrt 07 2018, 9:00
De lijsttrekker van de PVV op Urk staat in zijn eentje op de lijst.
Urk is één van de gemeenten waarin de PVV dit jaar meedoet. De kans dat de partij daar in de gemeenteraad komt is aanzienlijk. Alleen is er wel een 'maar': er staat maar één persoon op de lijst, de lijsttrekker. Hij wordt door niemand gesteund en doet het echt helemaal alleen.
Dat is één van de voornaamste redenen waarom Geert Wilders gisteren een bezoekje bracht aan het vissersdorp, aldus de PVV-leider in een interview met het AD. "Om onze lijsttrekker hier te ondersteunen, Hendrik Wakker, die voor het eerst mee gaat doen namens de PVV in zijn eentje hier op Urk," was Wilders er gisteren. "Het is prachtig," ging hij verder, om die 20-jarige jongen "een steuntje in zijn rug te geven."
"Het is een hele jonge, nieuwe generatie PVV'er. Twintig jaar oud, studeert nog, geboren en getogen op Urk. Je moet je voorstellen: om in je eentje op zo'n lijst te gaan staan. Dat is ontzettend dapper, daar heb je ruggengraat en lef voor nodig, en dat heeft 'ie. Dus ik ben er heel erg trots op en ik weet ook zeker dat hij die zetel gaat halen," ging Wilders verder.
Eén van de redenen dat Wilders Urk zo belangrijk vindt is dat het vissersdorp feitelijk kapot wordt gemaakt door de EU, dat de pulsvisserij om zeep wil helpen. Voor een dorp als Urk is dat desastreus. En dus heeft het dorp een duwtje in de rug nodig -- een duwtje dat het niet zal krijgen van de mainstream partijen.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/970629606502993920
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten