Asscher is klaar met Rutte: 'Als hij niet met vreselijk goed verhaal komt zegt PvdA vertrouwen in hem op'

Geen categorieapr 25 2018, 12:00
Het einde van Mark Rutte komt langzaam maar zeker in zicht. Hoe meer controverses, hoe zwakker zijn positie.
Vanmiddag gaat de Tweede Kamer lekker debatteren over de infame memo's over de afschaffing van de dividendbelasting. Maar al te vaak zijn dat soort debatten puur voor de bühne in ons land, maar het lijkt erop dat premier Rutte en minister Wiebes het dit keer wel degelijk moeilijk krijgen. Zelfs de leider van dé kartelpartij bij uitstek -- Lodewijk Asscher van de PvdA -- is namelijk wel klaar met de premier.
Volgens Asscher moet Rutte met "een ongelooflijk goed verhaal komen" over waarom hij toevallig vergeten was dat hij een door Wiebes geschreven memo gebruikte tijdens de coalitieonderhandelingen. "Anders," gaat de PvdA'er verder, "sluit ik inderdaad niet uit dat het vertrouwen van de PvdA ophoudt."
Met andere woorden: dat de PvdA zich compleet tegen Rutte keert en een motie om hem naar huis te sturen steunt. Of misschien zelfs indient, wie zal het zeggen.
Dit gaat de goede kant op. Rutte is zoveel aan het liegen dat zelfs de PvdA het onderhand gehad heeft met hem. En je kunt er vergif op innemen dat dit niet minder zou gelden voor het CDA als die partij in de oppositie zat. Rutte is namelijk een vreselijke rentmeester, en dat is in CDA-kringen zo ongeveer een doodzonde.
Stapt Rutte op? Natuurlijk niet. Maar daar gaat het nu niet direct om. Waar het wel om gaat is dat Rutte zoveel respect aan het verliezen is, dat zijn imago zo beschadigd raakt, dat hij vroeger of later gewoon einde oefening voor hem zal zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten