Bekende DJ Avicii (28) is overleden: alcohol, drugs en druk werden hem waarschijnlijk te veel

Geen categorieapr 20 2018, 21:00
De bekende DJ'er Avicii is overleden heeft zijn management bekendgemaakt. Het leven van Avicii werd gekenmerkt door ongekende druk, cashende managers, drugs en alcohol. Jong talent is verworden tot product van de dancewereld en uitgemolken tot op het bot.

De echte naam van Avicii was Tim Bergling. Hij werd vanmiddag dood gevonden in Muscat, de hoofdstad van Oman.

In de verklaring staat dat Avicii's familie diep verslagen is door het nieuws en in deze moeilijke tijd met rust gelaten wil worden. Er worden geen verdere mededelingen gedaan.

Het is nog niet duidelijk waaraan hij is doodgegaan, maar het wel al bekend dat het management van de Zweedse DJ heb pushte tot onmenselijke inspanning en druk. Hopelijk wordt het nog wel duidelijk in de nabije toekomst wat er precies aan de hand is, want de consequenties voor de familie en het management kan daarvan afhangen.
Men zegt dat Bergling misschien zelfs in het rijtje van Amy Winehouse en Kurt Cobain kan komen, jonge talenten die kwamen te overlijden door de toenemende druk door de bekendheid en de muziekwereld. Hoewel hij niet de genialiteit benaderde van deze grootheden, heeft hij veel gemeen met hun leven, bedrukt door alcohol, drugs en drank.

Over zijn fysieke conditie zei hij eens: ,,Mijn carrière is krankzinnig verlopen. Ik begon te produceren toen ik 16 jaar was en twee jaar later met reizen. Vanaf dat moment ben ik er voor de volle honderd procent ingesprongen'', zei hij in 2016 tegen Billboard Magazine. ,,Als ik terugkijk op mijn leven denk ik: wauw, heb ik dat allemaal gedaan. Op een bepaalde manier was het de beste tijd van mijn leven. Ik heb de prijs betaald. Heel veel stress en angst leverde het op, maar het was de beste reis van mijn leven.''

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten