EU gaat subsidiekraan gebruiken om Polen en Hongarije te dwingen multicultureel, links, en politiekcorrect te worden

Geen categorieapr 29 2018, 21:00
Zo doen autoritaire wannabe overheden dat altijd. Het vreemde is alleen dat de EU officieel geen overheid is.
In Amerika misbruikt Washington zijn financiële macht al jaren door de subsidiekraan te gebruiken om individuele staten in het gareel te dwingen. Een staat kan wel wat geld gebruiken, is heel blij met de subsidie, maar krijgt een jaar of wat later te horen als dit of dat niet veranderd wordt de kraan dichtgaat. Dat veroorzaakt dan enorme problemen voor de staat in kwestie omdat ze in de tussenliggende periode afhankelijk geworden zijn van die subsidies; ze houden er immers rekening mee in hun begroting.
De Europese Unie heeft die gang van zaken in Amerika overduidelijk bestudeerd en heeft geconcludeerd dat wat Washington kan, Brussel óók kan. De Daily Telegraph bericht dat de 'Budget Commissioner' (Begrotingscommissaris) van de EU, Guenther Oettinger, deze week voorstellen presenteert om Oost-Europese lidstaten als Hongarije en Polen financieel de strop aan te draaien als ze, volgens Brussel zelf, "de waarden van de EU" niet voldoende belichamen.
"De details moeten nog verder uitgewerkt worden, maar het voorstel houdt onder meer in dat er een tijdelijke bevriezing kan worden geïmplementeerd om lidstaten te motiveren hun gedrag te veranderen," aldus een EU-bron aan de Britse krant. Op dit moment krijgt Polen maar liefst 5,5 miljard (miljard!) euro en Hongarije 2,7 miljard (miljard!) euro per jaar. Het behoeft niet veel inlevingsvermogen om te begrijpen dat bevriezing van dat soort subsidies voor grote problemen kunnen zorgen in die landen.
Volgens Europese bronnen geldt die bevriezing onder voor subsidies voor de agricultuur. Studentenprogramma's -- zoals Erasmus -- blijven daarentegen buiten schot. Want de jeugd moet natuurlijk wel geloven dat de EU het beste met ze voor heeft, he? Anders worden het nooit goede 'Europeanen.' En dat is natuurlijk wel het grote doel hier; een nieuwe generatie creëren die zich met hart en ziel inzetten voor 'de Europese zaak,' wat natuurlijk 'de EU' betekent.
Nou, ik heb slecht nieuws voor onze vrienden in Brussel. Dat gaat niet lukken. De invloed van de Eurofiele opperheren op de jeugd in Polen en Hongarije is verwaarloosbaar vergeleken met die van hun eigen democratisch gekozen leiders (zoals Viktor Orban).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten