FANTASTISCHE Niki Terpstra wint op magistrale wijze de Ronde van Vlaanderen

Geen categorieapr 01 2018, 17:00
Het was een geweldige solo.
Vooraf was Niki Terpstra eigenlijk al dé grote favoriet vandaag bij de 102e editie van de Ronde van Vlaanderen. Nou, dat maakte hij meer dan waar. De Nederlandse toprenner slaagde erin om na 267 kilometer als eerste over de finish te komen. En dat deed hij voor de goede orde ook nog even in zijn eentje.
Terpstra is 33 jaar. Het was voor de eerste keer in tientallen jaren dat een Nederlander deze fantastische Vlaamse koers won. De laatste die dat deed was Adrie van der Poel. Dat was in 1986. Oftewel, 32 jaar geleden.
De manier waarop Terpstra het deed was ongelooflijk. Hij was vandaag écht de beste. Hij reed iedereen eraf. Niemand kon hem ook maar bijna volgen.
https://twitter.com/NOSwielrennen/status/980456885366284288
Onmiddellijk na de race zei Terpstra tegen ronde-journalisten dat dit voor hem echt een overwinning was van en voor "de liefde voor de koers." "Het is een droom," zei hij verder, "Paris-Roubaix winnen en de Ronde van Vlaanderen, dat waren mijn twee grote dromen als kind. Nu heb ik ze allebei gewonnen. Woorden schieten te kort om te beschrijven hoe ik me voel."
Een geweldig resultaat. Wat een toprenner. En dat op zijn 33e. Hij heeft hier maar liefst 12 jaar lang aan gewerkt als professional, en daarvoor natuurlijk jarenlang als amateur. Maar nu is het hem dan toch gelukt. Fantastisch.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten