Geert Wilders wil de As Soennah moskee sluiten vanwege extremisme: ''Levensgevaarlijk!''

Geen categorieapr 28 2018, 15:00
De As Soennah moskee komt negatief in het nieuws voor, omdat ze extremer zijn dan ze zich voordoen. Extreme uitspraken, terwijl het wel bekend mag staan als een goed doel.

“Aboe Ismail bespreekt vandaag een tekst uit de Koran: over de straf die ongelovigen te wachten staat.

Allah heeft voor ongelovigen „een vuur gereed gemaakt”, verzekert de imam. Het enige wat zij in de hel te drinken zullen krijgen, is „kokende olie”. Het wordt er zó heet, roept Aboe Ismail, dat „hun gezichten beginnen te ontvellen”. Vervolgens „worden al hun ingewanden uiteengerukt. Ze spatten uiteen door de hitte”.

En weet je wat nog het ergste is, gaat hij verder. Als de ongelovigen al die pijn hebben doorstaan, dan is het nog niet voorbij, néé, dan wordt hun lichaam hersteld, en begint het hele proces opnieuw!

Een volgende les gaat het over de besnijdenis. Die is verplicht voor de moslimman, voor vrouwen is de besnijdenis „aanbevolen”, zegt de docent. De gedachte hierachter is dat haar „lusten” worden verminderd. De ingreep zou moeten plaatsvinden als het meisje zeven dagen oud is. Op vrouwenbesnijdenis staat in Nederland twaalf jaar cel. “

De Tweede Kamer is erg bezorgd en negatief over de imam en de moskee en het zal ook in de toekomst implicaties hebben voor meer moskeeën die 'net doen alsof ze gematigd zijn'. Blijkbaar, en dat weten al meer mensen langer, heiligt het doel de middelen en mogen leiders van moskeeën liegen om onder de publieke opinie uit te komen.
Geert Wilders, zoals we hem kennen, wil drastische maatregelen en roept op tot de sluiting van de moskee. Niets anders zou helpen tegen de radicalisering van de bezoekers en de moskee. Pieter Omtzigt wil de status van de moskee als 'Goed Doel' afnemen.

Wilders wil de As Soennah sluiten omdat „het openhouden van zo’n moskee levensgevaarlijk en onverantwoord is. De gewapende jihad, de doodstraf voor afvalligen en vrouwenbesnijdenis wordt gelegitimeerd en aangemoedigd” in het gebedshuis, stelt de leider van de grootste oppositiepartij op Twitter.

De Belastingdienst moet de moskee haar status als goed doel en de belastingvoordelen die daarbij horen afnemen, vindt CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. Hij vindt het „bizar” dat giften aan de As Soennah nog steeds aftrekbaar zijn van de belasting.

Ik ben het niet vaak met Wilders eens, omdat hij veel roept en extreme uitlatingen spuwt, maar alsnog heeft hij hier een punt. Deze mensen hebben aangetoond dat ze willen liegen om er 'beter uit te zien dan ze werkelijk zijn', taqiyya zo u het wil noemen. Zulk gedrag moet niet onbestraft blijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten