Hilarisch hypocriete SGP wil referendum over draak van een donorwet D66

Geen categorieapr 04 2018, 20:00
Op zich geweldig. Maar wat een hypocrisie.
Hilarischer dan dit wordt het niet in de Nederlandse politiek. SGP, de partij die mede eiste dat het kabinet het referendum zou afschaffen omdat wij burgers helemaal niet in staat zijn om zelf beslissingen te maken én omdat referenda de representatieve democratie zouden ondermijnen, is opeens Eenmalig, maar toch. Dat bericht Trouw:

Tegenstanders van de donorwet zien in een referendum een kans om de wet alsnog van tafel te krijgen. Zelfs de SGP, die principieel tegen referenda is, ziet kansen. “Een referendum over de donorregistratie vind ik wel ongelofelijk interessant”, reageerde Kamerlid Roelof Bisschop dit weekeinde al meteen. De partij gaat zoiets niet actief stimuleren, maar als het er toch van komt, adviseert de SGP haar leden tegen de donorwet te stemmen.

Die donorwet moet natuurlijk van tafel geveegd worden. Een referendum is een geweldige manier om druk op de politiek te zetten om dat voor elkaar te krijgen. Een prima idee dus. Maar de houding van de SGP is zo hypocriet... je zou er bijna vergelijkingen met een bepaald Bijbels personage die ook nogal hypocriet was door gaan maken.
Hoe dan ook, wij die zowaar democratische initiatieven steunen kunnen voor de verandering dus eens blij zijn met de houding van de SGP ten opzichte van een referendum. Dat het hypocriet tot op het bot is, soit. Zolang we deze draconische wet van Pia Dijkstra en haar gevaarlijke D66 maar kunnen blokkeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten