Jodenhaat is terug van weggeweest: 'Bijna-klant wil geen zaken doen met jood, vriend klemgereden want keppel, familielid bedreigd'

Geen categorieapr 25 2018, 13:00
Zo gaat dat tegenwoordig blijkbaar in Nederland.
Als je je afvraagt hoe zomaar een dag in het leven van een Nieuw-Israëlisch Weekblad-columnist eruit ziet, nou, zoek niet verder. Roel Abraham legt uit wat hem, een goede vriend én een familielid gisteren overkwam:
https://twitter.com/jisroel/status/989039097493716992
Roel legt uit dat een "bijna klant," die vroom katholiek is en iconen verkoopt, toch geen zaken wil doen met hem "want ik ben jood." Dat is al erg genoeg, maar het wordt nog erger. Een vriend van hem werd "klemgereden en verrot gescholden want keppel." Oh, en dan is er ook nog het naaste familielid dat in de bus te horen krijgt "van medereiziger (moslim) dat deze persoonlijk alle Joden zal uitroeien."
We weten allemaal dat jodenhaat tegenwoordig vooral uit één bepaalde hoek komt, maar daar vertellen we maar een deel van het verhaal mee. Het lijkt er namelijk op dat de import van jodenhaat uit het Midden-Oosten andere mensen met antisemitische gevoelens opeens de 'moed' heeft gegeven om zich ook te misdragen ten opzichte van joden.
Je hoeft alleen maar even een paar minuten op Twitter of Facebook te zitten om dat in actie te zien. Gisteren nog zag ik een comment voorbij komen van een zogenaamd rechtse Facebook-reaguurder die even antisemitisch uithaalde naar DDS:
https://twitter.com/MikevdGalienNL/status/988656592814997504
Dan heb je nog die hele extreemlinkse beweging die niet kan ophouden over 'zionisme' en die de staat Israël continu veroordeelt terwijl Arabische landen met allerlei wangedrag wegkomen, en natuurlijk de islamisten die denken dat de wereld veel mooier zou zijn zonder joden.
Ja, het antisemitisme is écht terug van weggeweest. Het is dieptriest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten