Koningsdag is een succes: 40.000 bezoekers en een dolblije Koning

Geen categorieapr 27 2018, 20:00
Nu moet ik eerlijk zijn dat ik niets heb met het Koningshuis en de koninklijke familie, sterker nog ik ben een republikein. Maar goed, de Koning was, is, en blijft nog wel even een verbindende factor in de samenleving en een symbool van de Nederlandse cultuur. Daarom moet ik ook wel even glimlachen als ik lees dat ook deze Koningsdag een succes is in Nederland. Geen ongelukken of narigheden, zoals een auto die een bus probeert te rammen.

Op het podium had de koning de Groningers ook al toegesproken en hartelijk bedankt. „We hebben een ongelooflijke ontvangst gekregen. Zonder de inzet van velen van u was dit niet mogelijk geweest”, zei de koning. „Groningen en de Ommelanden zijn samengekomen en hebben laten zien dat ze beide één zijn. We zijn trots op jullie. We zijn trots op deze jonge stad, vol innovatiekracht en vol veerkracht.”

https://twitter.com/koninklijkhuis/status/989855471870857217?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.telegraaf.nl%2Fnieuws%2F1972291%2Fkoning-bedankt-groningen-voor-geweldige-koningsdag&tfw_site=telegraaf
De Koning, nog een van de laatste verbindende factoren in ons progressieve individualistisch landje. Ook al is onze Koning naar mijn smaak iets te gewoontjes, toch is het grappig en leuk om te zien dat zo veel Nederlanders nog dol enthousiast op hem staan wachten, hem willen zien en naar hem zwaaien.
Een dag vol feesten, alcohol, maar voor mij vooral bezinning. Koningsdag, het is er weer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten