Lewis Hamilton gaat los op Max Verstappen: "Domme actie, wat een eikel"

Geen categorieapr 09 2018, 12:00
Zo, Hamilton en Verstappen zijn duidelijk geen vrienden meer.
Vorig seizoen leek Lewis Hamilton van Mercedes wel behoorlijk veel waardering te kunnen opbrengen voor Max Verstappen. Ja, Max maakte af en toe een foutje en het zat hem allemaal niet mee, maar Hamilton kon diens agressieve rijstijl wel waarderen. Niet zo gek misschien aangezien de Brit zelf ook een kemphaan eerste klas is, in ieder geval als hij in de auto zit.
Na de race in Bahrein lijkt de liefde tussen beide heren enigszins bekoeld te zijn. Tijdens de race probeerde Max om Lewis in te halen. Dat lukte. Maar op het laatste moment toucheerde Hamilton het linker achterwiel van Max' bolide. Het gevolg: een lekke band.
Toen Hamilton op de beelden terugzag wat er precies gebeurd was, was hij not amused. "Er moet een zeker respect bestaan tussen coureurs en ik vond deze manoeuvre bepaald niet respectvol," aldus de Brit tegen verslaggevers. Daar voegde hij aan toe dat Max in zijn ogen "een eikel" is (a dick head). En, oh ja, dat het ook nog eens een "domme actie" van hem was. Hamilton:

"Ik heb de beeldennauwkeurig bekeken en dan zie je dat hij mij van de baan probeert te duwen, terwijl hij al mij voorbij was. Je ziet mij al inhouden, maar hij zet onnodig door. Een domme actie ook, want het kostte hem zijn race."

En Max? Die vindt het juist de schuld van Hamilton. De Brit had hem alle ruimte moeten geven, aldus Verstappen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten