Liegende Rutte geeft toe: hij gebruikte Wiebes' dividend-memo's tijdens de kabinetsonderhandelingen

Geen categorieapr 25 2018, 8:00
Eerder beweerde hij nog dat hij zich niet kon herinneren dat de memo's behandeld zijn bij de coalitiegesprekken.
Oké, nu moet het maar eens afgelopen zijn. Mark Rutte is betrapt op zijn zoveelste leugen. Eerder beweerde hij dat hij zich écht niet kon herinneren of er documenten besproken zijn tijdens de onderhandelingstafel met betrekking tot het afschaffen van de dividendbelasting. Nou, dat blijkt dus niet te kloppen:

VVD-minister Eric Wiebes (Economische Zaken) blijkt tijdens de formatie-onderhandelingen namens zijn partij een memo te hebben geschreven over de afschaffing van de dividendbelasting die door premier Mark Rutte in de onderhandelingen met het CDA, D66 en CU is gebruikt.

Dat staat in de omstreden memo’s van het ministerie van Financiën over de afschaffing van de dividendbelasting die dinsdagavond door Rutte alsnog openbaar zijn gemaakt. "Ik heb dit stuk tijdens de onderhandelingen gebruikt in informele bilaterale gesprekken met de onderhandelaars", schrijft Rutte in de begeleidende brief aan de Kamer.

Oh ja, en Wiebes heeft er ook weer eens heerlijk in omgeluld. Hij beweerde vrijdag dat hij niet betrokken was bij de onderhandelingen over de afschaffing van de belasting. Maar nu weten we dus dat hij de memo geschreven heeft die als basis fungeerde van het VVD-standpunt.
Hij zal roepen dat hij niet gelogen heeft omdat hij niet persoonlijk onderhandeld heeft, maar soms lieg je ook per omissie. Dat is duidelijk wat hij hier gedaan heeft.
Het moet maar eens klaar zijn met het gelieg en bedrieg van VVD'ers. Het zijn elke keer weer leden van die partij die het parlement bewust onvolledig of zelfs verkeerd informeren. Rutte, Wiebes, het maakt niet uit. Waar een VVD'er zijn mond opendoet wordt er gelogen.
Het is mij een raadsel hoe de Tweede Kamer nog maar iets van vertrouwen kan hebben in deze mensen. In een normaal functionerende democratie zouden dit soort types al lang naar huis gestuurd zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten