Niki Lauda haalt hard uit naar blunderende Max Verstappen: 'Normaal gesproken leer je van je fouten maar bij Max wordt het steeds erger'

Geen categorieapr 15 2018, 15:00
De topadviseur van het Formule 1 team van Mercedes is helemaal klaar met de Nederlandse Formule 1-coureur.
Vandaag is Max Verstappen er op grandioze wijze in geslaagd om zijn eigen glazen in te gooien tijdens de Grand Prix China. De coureur van Aston Marton Red Bull Racing nam onnodige risico's, waardoor hij niet alleen een podiumplaats misliep maar zelfs terug werd gezet van de vierde naar de vijfde plek.
Gezien het wangedrag van Max zou het niet gek zijn als andere betrokkenen bij de Formule 1 het onderhand wel een beetje gehad hebben met hem. En ja, dat lijkt inderdaad zo te zijn. Na afloop van de Grand Prix van vandaag ging Mercedes-topadviseur Niki Lauda namelijk goed los op de jonge coureur.
"De enige die hier schuld aan heeft is Max," aldus Lauda. "Het lijkt maar niet tot hem door te dringen. Normaal gesproken leer je van je fouten, maar bij Max wordt het steeds erger. Het lijkt in dit geval ook met zijn intelligentie te maken te hebben."
Met andere woorden, niet alleen vindt Lauda dat Max te veel risico's neemt, maar hij zegt eigenlijk ook dat Max gewoon knetterdom is.
Is dat zo? Nou nee. Dat gaat veel te ver. Max lijkt juist behoorlijk intelligent te zijn. Het probleem is alleen dat hij zo graag zoveel en zo snel wil presteren dat hij fouten maakt. Zijn probleem is niet dat hij dom is, maar dat hij geen geduld heeft.
Wat dat betreft kan Max het één en ander leren van Ricciardo. De Australiër heeft veel meer geduld en neemt bijna nooit onnodige risico's. Als het bij hem misgaat komt dat door een technisch probleem of doordat een ándere coureur hem van de baan rijdt. Max moet diezelfde eigenschappen in zichzelf kweken: hard door rijden, het maximale eruit willen halen, maar beseffen dat geduld betrachten absolute noodzaak is als je ooit kampioen wil worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten