Oepsie! New York Times geeft toe: Palestijnse megasalarissen voor terroristen toch geen groot rechts complot

Geen categorieapr 24 2018, 20:00
Zoals de Israëlische consul generaal in New York al zegt: dit moet wel de rectificatie van het jaar zijn!
https://twitter.com/AmbDaniDayan/status/988742255283523584
De New York Times heeft een artikel over extreem-rechtse complottheorieën op Facebook noodgedwongen moeten aanpassen. De redelijk linkse krant - die in september 2016 aankondigde Hillary Clintons presidentiële ambities te steunen - had namelijk geschreven dat het sociale medium van Mark Zuckerberg zucht onder de last van rechtsextremistische angstverhalen, waaronder het verhaal dat Palestijnse terroristen een salaris zouden krijgen van hun eigen overheid. Heb je Israëli's vermoord? Nou, dan geeft Mahmoud Abbas je voor de rest van je leven een riant inkomen. Voor wat - Joden doden - hoort immers wat.
Schokkend verhaal, maar gelukkig: het was dus een extreem-rechts complotverhaaltje. Kunnen we allemaal weer rustig gaan slapen: de Palestijnse overheid zit vol met lieverdjes. Klaar!
Of, nou ja, het verhaal klopte dus wél. En dus was de New York Times gedwongen om hun artikel te rectificeren. Palestijnse terroristen worden namelijk wél financieel beloond voor de bloedbaden die ze aanrichten. De krant plaatste het volgende tekstje:

"Een eerdere versie van dit artikel bevatte een abusievelijke referentie naar Palestijns handelen als een voorbeeld van het type extreem-rechtse complotverhalen waardoor Facebook geplaagd wordt. In werkelijkheid hebben Palestijnse regeringsdienaren toegegeven dat zij geldbedragen overmaken naar de families van Palestijnen die gedood zijn terwijl ze aanvallen op Israëli's uitvoerden, of veroordeeld voor terroristische daden en gevangengezet in Israël; dat is geen complottheorie."

Dat u het dus weet: Palestijnen krijgen keiharde cash voor het ombrengen van Israëli's. Geen complottheorie, maar dus gewoon de keiharde waarheid. Bij dezen bevestigd!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten