Onacceptabel! 229 70-plussers moeten hun rijbewijs onterecht inleveren

Geen categorieapr 01 2018, 21:00
Discriminatie, puur en simpel.
Dat we tegenwoordig in Nederland op vreselijke wijze omgaan met onze ouderen wisten we al, maar het wordt nu wel heel erg triest. Uit onderzoek blijkt namelijk dat maar liefst 229 70-plussers geheel onterecht gedwongen werden door de politie en de marechaussee om hun rijbewijs af te staan.
De Telegraaf legt uit:

Een rijbewijs terugkrijgen is voor iemand die het onterecht is kwijtgeraakt, geen abc’tje. Vaak moesten de gedupeerden een half jaar of langer wachten. De Groningse emeritus hoogleraar Cees Smit Sibinga (78) overkwam het ook: hij kreeg zijn rijbewijs na zeven maanden en ’oneindig veel bureaucratie’ terug nadat bleek dat hij ’gezien zijn leeftijd in topconditie is’.

Volgens Sibinga treedt de politie keihard op als een automobilist toevallig wat ouder is. Een verkeersovertreding wordt dan direct gezien als bewijs dat "iemand niet goed meer functioneert, terwijl agenten absoluut niet zijn opgeleid om dat te beoordelen."
Het CBR roept weliswaar dat in 88 procent van de gevallen de beslissing van de politie gestaafd wordt door onderzoek, maar dat wordt toch wat minder indrukwekkend als je bedenkt dat 12% van de mensen dus ten onrechte het rijbewijs verloor en dat het in Nederland absoluut geen sinecure is om je rijbewijs terug te krijgen als het je is afgepakt.
Daarom zal deze tweet van 50-Plus baas Henk Krol helemaal niemand verbazen:
https://twitter.com/HenkKrol/status/980489647653519361
Niet meer dan terecht, natuurlijk. Het échte triest is dat andere partijen zich blijkbaar niet geroepen voelen om onmiddellijk in actie te komen. Die zijn meer bezig met 'euthanasie' onder ouderen 'aan te moedigen.' Oh sorry, ik bedoel 'mogelijk te maken.' Knipoog.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten