Pegida-voorman Edwin Wagensveld zit vast voor belastingontduiking

Geen categorieapr 27 2018, 19:29
U kent Edwin Wagensveld vast wel met zijn varkenskop (letterlijk), kruizen en varkensbloed op plaatsen waar moskeeën zouden komen. Nogal een activistisch manneke die op de rechterflank van ons politiek spectrum nogal lawaai maakt. Hij heeft Pegida Nederland een gezicht gegeven, de voorman van ons activistische sector om de islamisering tegen te gaan. Een nogal radicale club overigens. Hij is veroordeeld in Duitsland!

Wagensveld, die in Duitsland 'Ed de Hollander' wordt genoemd, drijft in Duitsland een wapenhandel en een internetshop. In de oorspronkelijke aanklacht stond dat hij 489.000 euro aan inkomsten uit de verkoop van vooral luchtdrukwapens voor de Duitse belasting had verzwegen.

In de rechtszaal zei hij eerst dat daar niets van klopte. Hij zei dat hij een arme sloeber was, zich niet eens een ziektekostenverzekering kon veroorloven en blij was als hij maandelijks zijn huur van 400 euro kon betalen.

Hij had duizenden euro's overgeboekt tussen rekeningen en uiteindelijk is hij veroordeeld voor belastingschuld van welgeteld 290.000 euro. Wat een bedrag zeg, jongens. Daar kan je een aantal boetes voor 'illegale demonstraties' wel voor betalen.
Ik moet eerlijk zijn dat ik het wel prima vind dat hij veroordeeld is. Pegida kan wel een andere voorman gebruiken en vooral iets intellectueels. Het is een nobel doel om onze cultuur te willen behouden en de islamisering tegen te gaan, maar niet als zulke rechts-radicale gappies leiding nemen van zo een beweging.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten