PVV komt met een onrealistisch en angstaanjagend nieuw campagnefilmpje

Geen categorieapr 28 2018, 19:00
De PVV maakt wel vaker filmpjes die onrealistisch zijn, op een horrorfilm lijken, of domweg te simplistisch zijn voor woorden. Er was al heisa over een campagnefilmpje waarin de PVV de islam neerzette als een soort Screamhorrorfiguur, maar nu hebben ze weer een filmpje gemaakt waarin ze Nederland als een soort Sims-game neerzetten waarin Nederland spontaan verandert in een soort Saudi Arabië.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/990204330245545985
Niet om het een of het ander, ik maak mij natuurlijk zorgen over de invloeden van massa-immigratie en de islam op de Nederlandse cultuur, maar de PVV simplificeert in dit filmpje de gehele zaak zo erg, dat ik niets anders kan doen dan lachen. Waarom doet de partij dit nu? Met eigenlijk zo een nobel boodschap en een nobel doel maken ze zichzelf belachelijk door elke keer dit soort filmpjes te produceren.
https://twitter.com/Floris35565681/status/990224297686962176
De anonieme Floris heeft in dit opzicht helemaal gelijk. De PVV verwerkt het anti-immigratie verhaal tot een vorm van karikatuur, dat alleen maar tegen zal werken in het politieke discours. Gebruik betere retoriek, gebruik betere filmpjes, wees betrouwbaar en geloofwaardig. Dit is gewoonweg cartoonesk.
Neen, als de PVV en ook FvD deze kant op gaan, dan is rechts-conservatief Nederland weer verloren. Heeft deze beweging weer geen partij om het te vertegenwoordigen, kan deze beweging zich nooit kristalliseren tot iets wat blijvend is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten