Schandaal bij politie: agenten ontmoedigen slachtoffers van seksueel misbruik door tantramasseurs

Geen categorieapr 16 2018, 11:00
De dames en heren (vooral heren) agenten vinden het veel te veel moeite om dat soort zaken in behandeling te nemen.
De NOS komt vandaag met het zoveelste bericht waaruit blijkt dat Nederlandse politieagenten liever lui dan moe zijn. Want nee, we hebben het niet alleen over aangiftes van fietsendiefstal die blijven liggen. Zelfs zaken van seksueel misbruik worden 'ontmoedigd.'
"Nog altijd zijn er politiemensen die slachtoffers van seksueel misbruik door tantramasseurs ontmoedigen om aangifte te doen. Sommige zedenrechercheurs hebben onvoldoende kennis over de wettelijke mogelijkheden om dit soort ontuchtplegers voor de rechter te krijgen. Bovendien verschilt de aanpak van de politie van plaats tot plaats," aldus de NOS op Teletekst.
De reactie van de politie? "In algemene zin herkennen we ons niet in de kritiek die nu naar voren komt." Uhu. Dat is dus pc-speak voor: "Ja, dat klopt, maar dat gaan we natuurlijk niet toegeven he?"
https://twitter.com/Teletekst/status/985733063094292486
Het is een grof schandaal, maar helaas zijn we er onderhand al aan gewend dat dit de modus operandi is van de politie. Niet 'wij houden u veilig' maar 'liever lui dan moe' is hun motto.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten