Sneu hoor! Hamas is erg teleurgesteld dat maar weinig Palestijnen zin hebben mee te doen met zinloze grensrellen

Geen categorieapr 02 2018, 15:00
Terreurorganisatie Hamas is verdrietig dat het niet meer mensen op de been heeft gekregen om flink te ageren tegen Israël op de grens met Gaza. Ze hadden wel driemaal zoveel deelnemers verwacht!
Diepe teleurstelling bij Hamas vandaag. Goed: ze zijn er in geslaagd om meerdere Palestijnse demonstranten in de vuurlinie te leiden waardoor ze nu al enkele dagen negatieve pers voor Israël te versieren. Maar eigenlijk? Eigenlijk is die hele "March of Return" nogal een fiasco. De reden is dat Hamas nauwelijks nog de mobilisatiekrachten heeft om grote groepen mensen op de been te brengen. Het aantal kwade Palestijnen dat zich meldde om deel te nemen aan die hele terugkeermars was dan ook vele malen lager dan waar men zelf op gehoopt en gerekend had.
Er waren namelijk slechts 30.000 boze demonstranten leuzen aan het roepen en stenen aan het gooien bij de grens tussen Gaza en Israël. Men had gerekend op tenminste 100.000, en dat streefgetal werd dus bij lange na niet gehaald:

"Senior Hamas members are reportedly disappointed with the comparatively low number of 30,000 protesters who participated in this weekend's protests in Gaza, the first of a series of events expected to culminate in the "March of Return" on Nakba Day on May 15. Hamas reportedly expected some 100,000 demonstrators to turn out for Friday's event.

Gaza's rulers were also said to be disappointed by the fact that a day after Friday's march, only a few hundred protesters remained from the tens of thousands who had gathered at six predetermined meeting points along the Gaza border from Rafah, in the southern Gaza Strip to Jabaliya in the north."

Misschien wordt het dus eens tijd dat Hamas de wapens gaat inleveren en op vreedzame wijze op zoek gaat naar een Palestijnse staat. Want volgens mij begint de Palestijnse bevolking langzaam te beseffen dat het blijven vechten tegen de Israëlische bierkaai niets zal opleveren. Nu moeten alleen de Hamas-terroristen dat nog even tot hun botte koppen laten doordringen, en we hebben beet.
En wellicht komt er dan ooit nog vrede tussen Israël en de Palestijnen - who knows. Voor nu is dat natuurlijk nog ver van ons verwijderde toekomstmuziek, maar dat Palestijnen klaar zijn zich voor de leeuwen te laten gooien door bloeddorstige terreurbewegingen als Hamas, dat lijkt langzaam maar zeker in ieder geval alvast wél duidelijk te worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten