Sociaal-democratische minister in Duitsland: 'meer antisemitisme door islamitische migranten'

Geen categorieapr 21 2018, 18:00
Duitsland, het land dat een miljoen islamitische migranten heeft toegelaten, komt nu tot conclusies die veel mensen al erg ver van tevoren zagen. De sociaal-democratische SPD minister Katarina Barley slaat alarm, aangezien door islamitische migranten het antisemitisme weer hoogtij viert. No shit, Sherlock?

De Duitse Justitieminister Katarina Barley reageert zaterdag op het incident, schrijft dagblad Die Welt. ‘We moeten nu ontdekken dat antisemitisme weer sociaal aanvaardbaar is,’ zegt ze. De aanval op de Israëlier laat zien dat de Duitse regering een ‘grote taak’ heeft om deze ontwikkeling tegen te gaan.

Opmerkelijker: de minister van de SPD, een partij die voorstander is van een ruimhartig asielbeleid, benoemt expliciet het aandeel van ‘vluchtelingen’ in het toenemende antisemitisme. ‘Als mensen uit deze landen (Arabische landen, red.) naar ons toe komen, kan dit ook in Duitsland een groot probleem zijn.’ Parlementsvoorzitter Wolfgang Schläube sprak drie weken terug vergelijkbare woorden.

Met migranten komen er ook de problemen en sociale en culturele aspecten mee. Of het nu gaat om de fricties tussen de Koerden en de Turken, het Israël-Palestina conflict, het maakt niet uit. Import van andere culturen, zeker als het op grotere schaal gebeurt, verandert een cultuur fundamenteel. Problemen en conflicten van elders worden geïmporteerd in het land van aankomst.
Mensen laten hun verleden niet achter. De sociale en culturele structuur gaat mee. Dat is menselijk. Daarom zagen veel mensen dit al aankomen. Ik zou willen zeggen: ''I told you so''. Helaas wil ik geen gelijk krijgen met dit soort dingen, omdat ik er alleen maar cynischer van word.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten