Sufkop Verstappen kegelt z'n eigen glazen in en eindigt als vijfde, terwijl teamgenoot Ricciardo wint

Geen categorieapr 15 2018, 11:00
Volkomen onnodig is Max Verstappen tijdens de Grand Prix van China geëindigd als vijfde. Hij had de race kunnen winnen, maar was veel te gretig en wist daarbij zelfs een tijdstraf te versieren. Daardoor ging teamgenoot Daniel Ricciardo er met de overwinning vandoor, en niet de Nederlandse coureur.
Als vierde stiefelde Max Verstappen van Red Bull over de finishlijn in Shanghai, waar vanochtend de Grand Prix van China verreden werd. Toch eindigde Verstappen op de vijfde plaats in het klassement, omdat hij veel te gevaarlijk had gehandeld tijdens de race. Het was een moment van hoge verwachtingen, grote kansen... en dan een totale flop die Max Verstappen alleen maar zichzelf heeft aan te rekenen.
Een onnodige confrontatie met Sebastian Vettel deed Verstappens kansen om de race te winnen uiteindelijk de das om:

"Voor Verstappen liep het echter uit op een drama. Eerst belandde hij na een duel met Hamilton om plek vier buiten de baan. Even later ging hij alsnog voorbij aan de Brit, maar de daaropvolgende strijd met Vettel eindigde in tranen. Verstappen tikte de Duitser in een hairpin rond, nadat die zich had verremd en plots scherp naar binnen stuurde."

Na dat moment kon Verstappen het podium wel vergeten, en moest hij genoegen nemen met een plaats ver verwijderd van het eremetaal. Daniel Ricciardo - die vaak in Nederland wordt gezien als de mindere teamgenoot - was echter wel scherp genoeg om zijn potentie waar te maken en de wedstrijd op zijn naam te schrijven. Met Hamilton en Bottas was daarmee het podium compleet.

"“Dit is gewoon klote, maar ik heb het deze race zelf verprutst”, zei Verstappen na de race in gesprek met Ziggo Sport. “Het is natuurlijk makkelijk oordelen na de race maar na deze situatie had het wel beter gekund, maar daar doe ik nog weinig aan. De pace was goed, maar ik heb het zelf verknald.”

In de situatie met Hamilton denkt Verstappen zelf dat hij iets te snel naar voren wilde. “Ik ging buitenom maar op een gegeven lag ik iets te ver en verloor ik de auto, maar toen lag alles nog open. Misschien wilde ik te snel weer naar voren”, vervolgde hij. “Op dit moment loopt het gewoon even niet soepel, dat deed het vorig jaar ook niet en nu is het zaak om dat om te draaien.”"

Laten we hopen dat Verstappen de zaken inderdaad weet om te draaien, want zo langzamerhand begint Formule 1-minnend Nederland zich toch af te vragen of ze de talenten en kwaliteiten van de nog piepjonge coureur niet ietwat overschat hebben...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten