Vergroot bewustzijn zorgt voor verhoogd gemak

Geen categorieapr 24 2018, 15:11
We worden ons steeds bewuster van onszelf en de wereld om ons heen. Je hoort steeds meer over het gebruik van duurzame energie, een steentje bijdragen aan het milieu en concepten als mindfulness en meditatie. Hoe meer zaken als deze open besproken worden, hoe makkelijker zij geaccepteerd worden. Waar je tien jaar geleden nog uitgelachen zou worden bij het noemen van ‘mindfulness’, pas je nu niet meer in de samenleving als je het nog niet doet. Dit vergrootte bewustzijn van onszelf en onze omgeving vertaald zich ook naar onze manier van leven. Dit is vooral in de woningtrends sterk terug te zien. Wooncomfort, ontspanning en kwaliteit staan voorop.
Waar we willen, wanneer we willen
Deze behoefte aan gemak vraagt om een stukje vrijheid. Vrijheid om te doen wat we willen, waar en wanneer we het willen. Van trends als flexwerken en zelfstandig ondernemen tot de kleinere uitingen van deze behoefte. Dit gevoel van vrijheid willen we namelijk ook in huis ervaren. Zo willen we gemakkelijk en ontspannen tv kijken op alle schermen. Of dit nu in bed, in bad, of in de keuken is. Maar niet alleen in binnenland, ook in buitenland willen we voortaan al ons entertainment bij de hand hebben. Telfort heeft slim op deze behoefte ingespeeld met een nieuwe app waarmee programma’s teruggekeken kunnen worden binnen de EU.
De slimme woning
Deze trend heeft ook zeker invloed gehad op de opkomst van de slimme woning. Een woning waarin zoveel mogelijk zaken geautomatiseerd zijn. Dit verhoogt het gebruiksgemak en biedt de bewoner een gevoel van vrijheid en comfort. Slimme verlichting zorgt ervoor dat de bewoner de verlichting in gehele woning via een simpel punt kan bedienen. Slimme beveiliging zorgt ervoor dat indringers weggejaagd worden zonder dat de bewoner hier iets voor hoeft te doen. Rolluiken gaan automatisch dicht zodra de zon op komt en lichten gaan direct aan zodra iemand de ruimte betreedt. We kunnen genieten van luxe en entertainment, waar en wanneer we willen.
De invloed op het milieu
Dit verhoogde bewustzijn heeft ook een positieve invloed op het milieu. We worden ons steeds bewuster van onze impact en willen hier ons steentje in bijdragen. We recyclen, eten steeds enthousiaster uit eigen tuin en kopen en gebruiken steeds minder plastic. Je ziet in Nederland steeds meer zonnepanelen op de daken. Aanbieders hebben in deze trend mee gedacht en de panelen ook te huur aangeboden. Op deze manier is de eerste stap naar een zelfvoorzienend bestaan voor iedereen binnen het budget.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten