Verkenners Rotterdam krijgen een week extra tijd

Geen categorieapr 12 2018, 20:00
Verkenners Derk Loorbach en Jos van der Vegt zijn optimistisch, zo meldt de Telegraaf. Partijen zitten met elkaar aan tafel en 'er zit beweging in' zo zeg Van der Vegt.
Het is ook geen makkelijke klus, een nieuwe coalitie vinden. Partijen als D66 en PvdA gooien voornamelijk roet in het eten door niet met Leefbaar Rotterdam (ruim de grootste met elf zetels) samen in de coalitie te willen. Compleet idioot natuurlijk want D66 zat al met ze in de vorige coalitie maar omdat ze de alliantie van Leefbaar met een andere democratische partij, Forum voor Democratie, niet leuk vinden doen ze moeilijk. Alexander Pechtold, in zijn eindeloze wijsheid, besloot de mogelijkheid op samenwerking de nek om te draaien door te zeggen dat D66 niet met FVD (en dus Leefbaar) samen zou gaan werken.
De beide verkenners hebben de taak gekregen om een zo breed mogelijke coalitie te vormen en kijken sinds deze week naar LR (11), D66 (5), VVD (5), PvdA (5), GroenLinks (5) en CDA (2). Toch is er enige hoop door deze uitspraken van Van der Vegt: "De raad is verdeeld en versplinterd, de campagne was hard. Toch zien we in deze derde week bereidheid tot concessies. De stad moet bestuurd worden, dat besef groeit.” Janken brengt je namelijk nergens en een coalitie grotendeels bestaande uit verliezers is nou ook niet bepaald een winning move te noemen, voor de lange termijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten