Verstikkende politieke correctheid en multiculturalisme doet Nederlanders hun land verlaten

Geen categorieapr 19 2018, 17:00
Polen, Roemenië en Hongarije zijn voor steeds meer Nederlanders een stuk aantrekkelijker dan hun eigen land. Een verstikkende politieke correctheid, islamisering en multiculturalisme zijn voor de meesten de hoofdredenen om te vertrekken, zo meldt de Telegraaf.
In het artikel vertellen diverse Nederlanders over hun situatie in Nederland, hun redenen voor vertrek en hun nieuwe situatie. Zo gaf een stel aan dat zij hun wijk in Rotterdam 'volledig Turks' zagen worden. Polen zou Nederland als voorbeeld zien van hoe het niet moet. Zij noemen de hoge werk- en belastingdruk waardor heel het leven in Nederland in het teken staat van werken en niks overhouden. Een schril contrast met het leven in Polen en Hongarije, waar, zo zeggen zij, respect en de gemeenschap centraal staan.
Sommige van deze Oost-Europagangers beschouwen hun nieuwe thuisland als een 'fort tegen de oprukkende islam' waar types als Orban ze geen hol uitmaakt omdat ze zelfs met zulke leiders zich nog steeds vrijer voelen dan hier in Nederland. Prachtig wat ene Ramautarsing (nee, een andere) zegt: "Die Poolse cultuur is zo sterk. Reken maar niet dat je daar als nieuwkomers een tegencultuur kunt opzetten. Nederlanders gaan direct op hun rug liggen, in Polen is het: tot hier en niet verder. Die vaderlandsliefde bevalt mij veel beter.”
Je kunt het ze ergens ook niet kwalijk nemen. De Zwarte Piet discussie, 'fijne feestdagen', een gebrek aan buurthuizen en een opleiding als reden voor criminaliteit, 'sociaal-economische achterstand', totaal geen inzicht in wat er nu in de Koran staat of wat verschillende imams nu zeggen, iedere terrorist of crimineel is weer een individueel geval en iedere vorm van kritiek komt natuurlijk weer van een islamofoob of een rechts-extremist. Er zullen er nog wel meer vertrekken komende jaren...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten