VIDEO: Allochtone jongeren in Brussel stenigen journalistenbus en slaan OV-controleurs finaal in elkaar

Geen categorieapr 24 2018, 18:00
In de wijk Peterbos, in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest, is het voor politie-agenten, journalisten en zelfs voor controleurs van het openbaar vervoer totaal niet veilig meer. Iedereen krijgt direct direct klappen van agressieve migrantenjongeren die er min of meer de dienst uitmaken.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2018/04/peterbos-stenen.mp4"][/video]
Bovenstaande beelden zijn niet afkomstig uit Amerikaanse terreurwijken in de allerslechtste buurten van Los Angeles of New York. Nee, het gaat hier om praktisch onze eigen achtertuin. De naam van de wijk is Peterbos, en ligt op een steenworp afstand van de Belgische hoofdstad Brussel.
En veilig is het er allerminst, zoals bovenstaande beelden van een VRT-cameraploeg wel bewijzen. De journalisten wilden er een nieuwsitem filmen omdat er van het weekend enige controleurs van openbaar vervoersbedrijf MIVB in elkaar zijn getrapt door een hele club agressieve jongeren. Dat feest ging niet door, want voor de medewerkers van de Vlaamse publieke omroep bleek het een al niet veel veiligere locatie. Want ook zij kregen te maken met geweldsliefhebbende lieden. In dit geval werden ze niet met tablets op het hoofd geslagen, maar werden een cameraman en zijn busje met stenen belaagd. Eén van de VRT'ers vertelt:

"Onze cameraman Ludwig was buiten aan het filmen toen hij plots werd bekogeld", vertelt 'Terzake'-reporter Lauwke Vandendriessche. Daarna werd de VRT-ploeg nog een tweede keer bekogeld (zie beelden), daarbij raakte de montagewagen beschadigd.

De 'Terzake'-ploeg was in Peterbos naar aanleiding van de verschillende gewelddadige incidenten die de afgelopen weken plaatsvonden in de wijk. Afgelopen weekend werden drie controleurs van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB aangevallen."

De Belgische regering is na de schokkende video's in actie gekomen. Staatssecretaris Theo Francken wil direct paal en perk stellen aan de verschrikkelijke gebeurtenissen:

“Dit kan absoluut niet getolereerd worden in de hoofdstad van Europa, dergelijk crapuleus gedrag van enkele allochtone jongeren. We blijven er op de gemeenteraad aandacht aan besteden, er komen geen no-gozones in Anderlecht, niet als het van de N-VA afhangt.”

Laten we hopen dat Francken zijn woorden gestand gaat doen, want anders verandert zijn vrees met betrekkelijke eenvoud in werkelijkheid: no-zones in de hoofdstad van Europa. Lekker dan!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten