Bizar: Brexit zorgt voor recordaantal Britten die Duitsers willen worden

Geen categoriemei 23 2018, 18:00
De vraag is of het echt door Brexit komt of niet, maar het is in elk geval duidelijk dat in 2017 een recordaantal aan Britten een Duits paspoort hebben aangevraagd. De afgelopen jaren, sinds het duidelijk is dat de Brexit-procedure is ingesteld, is het aantal Britten dat wil emigreren, gestegen.

Een recordaantal Britten heeft vorig jaar de Duitse nationaliteit gekregen: 7493, tegen 2865 in 2016, en slechts 622 in 2015, meldt het Duitse bureau voor statistiek. Het verband met de naderende brexit ligt voor de hand: 2016 was het jaar dat de Britten in een referendum stemden voor het verlaten van de Europese Unie.

De afgelopen twee jaar kregen in totaal dus 10.362 Britten de Duitse nationaliteit en dat is meer dan het dubbele dan in de vijftien jaar ervoor: tussen 2000 en 2015 waren het er bijna 5100.

We gaan de komende tijd nog veel andere bizarre ontwikkelingen meemaken die met de Brexit te maken hebben. Zij het negatieve ontwikkelingen voor het Verenigd Koninkrijk, of positieve ontwikkelingen. Zo een ingrijpende verandering gaat logischerwijs gepaard met dit soort fenomenen. De vraag is hoe de Britten ermee om zullen gaan en of ze ook de kansen zullen aangrijpen die ook langs zullen komen.
Het is niet alleen maar kommer en kwel, die hele cynische houding gaat al helemaal niet meewerken. Helaas, helaas, maar de toekomst zit nog vol met kansen en risico's, dat is bij elk land. Of je in de EU zit of niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten