Coalitie in de plus: ChristenUnie en VVD stijgen weer in de peilingen ondanks alle negatieve berichten

Geen categoriemei 27 2018, 10:05
In de afgelopen weken zitten we in een politieke stagnatie, als het gaat om de peilingen. Zeer kleine tot geen veranderingen. Dat is eigenlijk heel raar, zeker als je kijkt naar alle gebeurtenissen van afgelopen weken. Het is natuurlijk reces geweest, maar het Dividenddebat had nog een nasleep, Forum voor Democratie heeft nog een aantal keer het nieuws gehaald, maar voorlopig lijken alleen 50Plus en SP nadelen te ondervinden.
Peiling 27 mei
Het negatieve nieuws over 50Plus en de SP heeft negatieve gevolgen, maar het blijft nog beperkt. Het punt is alleen dat de SP niet zo veel meer verlies kan veroorloven, want ze staan al laag in de peilingen en hebben al niet zo veel zetels in de Tweede Kamer. Bij 50Plus heb ik het nooit echt begrepen waarom ze überhaupt zetels hebben en zo hoog in de peilingen staan. Natuurlijk, er zijn steeds meer 50-plussers, maar kom op, die partij heeft toch geen inhoudelijke consistentie en diepgang?
Het zal vast liggen aan mijn leeftijd, maar goed. Het is opmerkelijk dat de zetels van de SP en 50Plus juist naar de coalitiepartijen VVD en ChristenUnie zijn gegaan. Zeker aangaande de aanhoudende negatieve berichtgeving over de coalitie en vooral de VVD. Hoe kan het toch dat deze partij keer op keer weer stemmen krijgt? Nu zullen de VVD'ers mij natuurlijk uitlachen, want zij vinden het volkomen logisch dat de VVD zo groot blijft. Maar als je kijkt naar alle negatieve berichten, dan is het gewoon onwaarschijnlijk dat ze deze hoogte kunnen blijven aanhouden. rutte-kabinet
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten