Coalitie Rotterdam nog stééds niet rond maar muurvast!

Geen categoriemei 29 2018, 21:00
Het welbekende formatiedrama in Rotterdam dendert vrolijk verder! Formateurs Duisenberg en Rosenmöller krijgen het niet voor elkaar om de kindjes samen te laten spelen. Zo meldt NOS.
GroenLinks, D66 en PvdA zijn keihard aan het janken over enige vorm van coalitievorming met Leefbaar Rotterdam en de VVD. D66 deed in den beginne natuurlijk helemaal moeilijk vanwege Pechtold's democratische houding tegenover andersdenkenden maar alle andere partijen kunnen er óók wat van! Het hele circus is wat ingewikkeld maar komt neer op het volgende:
De drie partijen staan wel open voor samenwerking met Leefbaar óf VVD, maar niet met beide. Leefbaar en de VVD laten elkaar echter niet los. D66 kreeg ineens ergens moreel besef en voelde toch wél wat voor samenwerking met Leefbaar en VVD, maar dan wel als een linkse partij zich hierbij aan zou sluiten. Dit gaan GroenLinks en de PvdA echter niet doen, want zij laten elkaar óók niet los.
VVD heeft wel een optie om mee te doen in de coalitie maar komen dan met een te krappe meerderheid op de proppen waardoor iedere malloot ineens de coalitie zou kunnen laten klappen. Niet zo handig met al die linkse rakkers en te kleine christelijke partijen, of NIDA. Volstrekt begrijpelijk dus van zowel Leefbaar als de VVD maar ontzettend triest van GroenLinks en PvdA... Den Haag, Amsterdam en Utrecht hebben hun plannen al gepresenteerd dus het lijkt er vooral op dat GroenLinks met grote verliezer PvdA de zaak actief tegenhoudt. The story goes on and on...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten