Engeland doet een dictatuurtje: Tommy Robinson veroordeeld tot 13 maanden cel en rechter legt media ZWIJGPLICHT op

Geen categoriemei 26 2018, 20:00
Dit is knettergek.
De rechtse activist Tommy Robinson is door een Brits hof schuldig bevonden aan "disturbing of the peace" omdat hij de euvele moed had om hardop te spreken over verkrachtingsbendes. Wij hebben hier verschillende malen over bericht. Wat er gebeurd in grote Britse steden is werkelijk schokkend: hele bendes leggen zich toe op het verkrachten, misbruiken en exploiteren van jonge meisjes. En ja, in veel gevallen -- hoewel niet altijd! -- zijn de daders etnische minderheden en de slachtoffers blank. Dat is een feit. Het hardop zeggen is niet "de vrede breken" maar "de waarheid vertellen."
Maar dat mag niet meer in Groot-Brittannië. Zie hier hoe Robinson gearresteerd werd:
Knettergek natuurlijk, maar het wordt nog veel erger. Een doorgeslagen Britse rechter heeft namelijk ook maar even besloten dat de Britse media hier geen enkel bericht over mogen publiceren. Het gevolg is dat je dus alleen maar dit soort berichten kunt vinden. Totaal gestoord. En dat is een understatement van jewelste. Feitelijk is dit natuurlijk ronduit dictatoriaal. Een rechter is zo bang voor publieke woede dat hij media een zwijgplicht oplegt. En die media laten dat nog gebeuren ook. Triest, triester, de journalistiek.
De Britse Brexit-activist en Breitbart-redacteur Raheem Kassam is terecht in verweer gekomen tegen deze gekkigheid:
Het gaat er helemaal niet om of je het eens bent met Robinson. Dat ben ik ook niet. Ik deel veel van zijn opvattingen niet en vind hem lang niet altijd een positieve toevoeging aan het debat. Maar dat is volstrekt irrelevant. Waar het hier om gaat is dat hij a) gestraft wordt omdat hij feiten benoemt, b) vervolgens veroordeeld wordt tot 13 maanden cel, en c) dat de media vervolgens een zwijgplicht opgelegd krijgen van een dictatoriale rechter die blijkbaar niets op heeft met principes als "de vrijheid van meningsuiting" en de "persvrijheid."
Schandalig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten