Gesjoemel met Duitse antisemitisme cijfers

Geen categoriemei 01 2018, 21:00
Een zogenaamde 'antisemitisme-gezant' van de Duitse regering wil de cijfers omtrent antisemitisme centraal vast gaan leggen. Er zijn steeds meer twijfels over de huidige cijfers en de vermeende daders.
De Duitse politie schaart zo'n beetje 90% van de gevallen van antisemitisme onder 'extreemrechts' terwijl Joodse organisaties en andere landen heel andere cijfers rapporteren. Het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI) toonde aan dat de Duitse cijfers significant afwijken van andere landen en niet stroken met de ervaringen van de slachtoffers. Het Europees Agentschap voor Fundamentele Rechten (FRA) deed in 2013 nog onderzoek en kwam met heel andere cijfers, namelijk:
48 Procent van de Duitse Joden die te maken hebben gehad met antisemitisme zegt dat het afkomstig was van extremistische moslims. Gevolgd door 47 procent extreem-links en 40 procent extreem-rechts. Zij konden meerdere categorieën aankruisen.
'Extreemrechts' is voor de Duitse politie een soort verzamelbak 'overig' geworden wanneer zij geen duidelijk motief of dader hebben kunnen vinden. Een enquête onder Duitse Joden laat namelijk iets heel anders zien: "opvallend vaak worden moslims als dader aangewezen: 48 procent van de scheldpartijen, 62 procent van de beledigingen en 81 procent van de lichamelijke aanvallen worden ingeschat als afkomstig van moslims".
Niet zo heel raar dat Duitsland en vooral de Duitse politie moeite heeft met het correct documenteren van de cijfers, ze zijn natuurlijk ontzettend bang weer in antisemitische of racistische hoek te worden gedrukt door deug-links. Gelukkig lijkt daar langzamerhand verandering in te komen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten