IS wil meedoen aan WK voetbal: Vladimir Poetin en Lionel Messi zijn doelwit!

Geen categoriemei 08 2018, 19:00
Het hoofdstuk Irak en Syrië is nog niet afgesloten of IS beraamt alweer een nieuwe aanslag voor, ditmaal in Moskou waar het Wereldkampioenschap voetbal plaats gaat vinden. Zo meldt Elsevier Weekblad.
Inlichtingengroep SITE schijnt berichten van versleutelde berichten-app Telegram in handen te hebben waaruit blijkt dat IS een aanslag beraamt. Het zou gaan om berichten van Franse IS sympathisanten waar posters zijn te zien van het WK en van Lionel Messi, de sterspeler van FC Barcelona en Argentinië, in een oranje overall. Dezelfde overall waarin diverse gijzelaars werden onthoofd.
Ook wordt het vredelievende Koran-boek geciteerd met de vers: ‘Hak in op (hun) nekken, en hak van hen elke vingertop af.’ maar waarschijnlijk is dit weer uit z'n verband getrokken. Het WK staat gepland op 14 juni, dus misschien kan Vladimir Poetin nog snel een paar buurthuizen bouwen en wat opleidingen aanbieden om de aanslag af te wenden.
Alexej Sokorin, de hoofdorganisator van het WK in Rusland, gaf in 2015 al aan dat hij zeker weet dat er geen aanslag komt. Er zijn volgens hem diverse maatregelen genomen waardoor het praktisch onmogelijk is om een aanslag te plegen. Ook Wereldvoetbalbond FIFA is ervan overtuigd dat het WK in Rusland veilig zal verlopen.
Er zijn natuurlijk wel vaker dreigingen geweest maar Rusland is een van de weinige waar (weliswaar naar eigen zeggen) een aanslag daadwerkelijk is voorkomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten