Marokkaanse economie staat op z'n kop door boycots

Geen categoriemei 16 2018, 17:00
Veel Marokkanen (de echte, in Marokko), vinden dat ze al een behoorlijke tijd worden genaaid in eigen land door hoge prijzen van consumptiegoederen. In plaats van te demonstreren hebben ze wat anders bedacht, en het werkt! Aldus het AD.
Een anonieme club heeft via Facebook opgeroepen tot een boycot van specifieke goederen. Het gaat om drie merken, de melkproducten van het Franse Danone, het water van Sidi Ali en de benzine van Afriquia. Dit lijken willekeurige 'doelwitten' van de boycot maar niets is minder waar. Het oliebedrijf is namelijk van de Marokkaanse minister van landbouw, Aziz Akhannouch. Sidi Ali is van de topvrouw van de grootste werkgeversvereniging en Centrale Danone, de quasi-monopolist op het gebied van melkproducten, is volledig in handen van het Franse Danone.
De Marokkaanse bevolking is het zat en lijkt de boycot steeds meer te steunen. Overal duiken foto's op van volle schappen en ook bekende Marokkaanse artiesten laten weten de boycot te steunen. De anonieme initiatiefnemers hebben na drie weken succes al aangekondigd dat er meer bedrijven eenzelfde boycot staat te wachten.
Het mag duidelijk zijn dat eenieder die meedoet aan de boycot de vervlochten situatie van politiek en bedrijfsleven helemaal zat is. De Marokkaanse minister van economische zaken zit natuurlijk al te miepen over dat deze boycot de Marokkaanse werknemers óók treft en noemt de initiatiefnemers 'hersenloos'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten